Valmentaja Ingo Steuer johdatti Aljona Savtshenkon ja Robin Szolkowyn yhdentoista vuoden ajan viiteen MM-titteliin ja kahteen olympiapronssiin. Szolkowyn lopetettua tänä vuonna uransa, Steuerin oli tarkoitus hioa Savtshenko ja tämän uusi tanssipartneri Bruno Massot niin ikään menestyskiitoon.

Toisin kuitenkin kävi, sillä nyt Steuer on saanut potkut.

– Aljona sanoi minulle, ettei hänellä ole enää luottoa minuun. Hän kertoi, etten ole enää heidän valmentajansa, Steuer selittää Bild-lehdelle.

– Saksan taitoluisteluliitto ei kuulemma enää pysty maksamaan palkkaani, joten olen Aljonan mielestä liian kallis. Hän tarjosi vaihtoehtoa, jossa valmentaisin häntä ilmaiseksi. Tähän en tietenkään suostu!

Savtshenko ja Massot suunnittelet kokoavansa ympärilleen kokonaisen valmentajatiimi, johon kuuluisivat muun muassa kanadalaiset Isabelle Gauthier ja Bruno Marcotte.