Riikka Lehtonen ja Taru Lahti saavuttivat yhteisen taipaleensa parhaan sijoituksen beach volleyn maailmankiertueella oltuaan yhdeksänsiä Kiinan Xiamenin osakilpailussa.

Suomalaiskaksikko voitti turnauksessa kolme ottelua ja hävisi kaksi.

Lauantain ottelussa kahdeksan parhaan joukkoon pääsemiseksi Lehtonen / Lahti taisteli komeasti, mutta hävisi lopulta ykköseksi sijoitetuille kiinalaisille Fan Wang / Yuan Yue 19-21, 15-21. Kiinalaiset etenivät seuraavan pelin voitollaan jo sunnuntain välieriin.

– Tuuliset olosuhteet olivat meille tänään todella haasteelliset ja teimme liikaa omia virheitä, mihin peli kaatui. Vastustaja pelasi varmemmin ja heidän syöttö-vastaanotto peli toimi paremmin, Lehtonen sanoo tiedotteessa.

– Olemme kuitenkin ottaneet taas askeleen eteenpäin ja positiivisena asiana nämä pelit vain varmistivat, että pystymme alkaa haastamaan myös huippujoukkueita. Ilme pysyi positiivisena koko reissun ja hyvillä mielin tulemmekin kotiin harjoittelemaan lisää ja sitä kautta hakemaan yhä kovempia tuloksia.

Seuraava turnaus kaksikolla on Göteborgissa järjestettävä NEVZA:n osakilpailu 31.10-2.11. Turnaukseen osallistuvat suomalaisista myös Anniina Parkkinen / Essi Hasu ja Santeri Siren / Saku Viljamaa.