Viime kauden lentopallon Mestaruusliigan mestari VaLePa on aloittanut pelinsä tälläkin kaudella vakuuttavasti. Joukkue on ottanut neljästä pelistä kolme voittoa.

Joukkueen nuori pelimies, maajoukkueen portteja kolkutteleva Elviss Krastins on ollut tyytyväinen joukkueensa esityksiin.

– Mielestäni meillä on mennyt hyvin. Meidän perustaso on pysynyt tarvittavan korkealla. Meille on tullut vain yksi tappio Hurrikaanille ja silloin he pelasivat loistavasti, Krastins kertoo SuomiUrheilu-sivustolle.

Krastinsin mukaan Mestaruusliigan taso on kova tällä hetkellä.

– Pelaamme kovatasoista lentopalloa tällä hetkellä Suomessa. Kaikki pelit ovat olleet tiukkoja ja olemme saaneet pelata voittojen eteen.

VaLePan peli ei ole vielä uomissaan, mutta Krastinsin mukaan ei tarvitsekaan olla.

– Pikkaisen se on hakusessa vielä, koska pelejä on niin vähän alla. Runkosarjan aikana se tulee kuitenkin kuntoon playoffseja ajatellen.

Krastins on ollut tyytyväinen omaan suorittamiseensa.

– Suhteellisen hyvin olen pelannut. Vastaanottoni on kehittynyt huomattavasti ja koko joukkueena saamme nostettua hyvin palloja.

VaLePa kohtaa sunnuntaina liigan kärkiottelussa KoVen.

– Heillä on aika mielenkiintoinen joukkue tänä vuonna. He ovat nostaneet tasoaan ja heidän nuoret ovat kehittyneet pirusti, Krastins kehuu.

Krastinsin mielestä A-maajoukkueen tuoma lentopallobuumi on näkynyt hyvissä yleisömäärissä.

– Mielenkiintoa on löytynyt ainakin katsojilta. On ollut hyviä yleisömääriä ja tunnelmaa on riittänyt. Toivottavasti heitä tulee vieläkin enemmän paikan päälle.

Jesse Happonen