Hurrikaani-Loimaa haastoi kotikentällään ennakkoluulottomasti viime kaudella Mestarien liigaa pelanneen turkkilaisjoukkueen Galatasarayn Challenge Cupin avausosassa.

Galatasaray nousi lopulta kuitenkin vierasvoittoon 2-3 (22-25, 25-20, 25-22, 20-25, 9-15). Toinen osaottelu pelataan Istanbulissa 19.11. Hurrikaani saavuttaisi jatkopaikan 3-0 tai 3-1 -voitolla. 3-2-voitto riittäisi ns. kultaiseen erään, jonka voitto tietäisi myös jatkopaikkaa.

Vastaan tulisi häviäjä CEV Cupin otteluparista Jedinstco Brcko (Bosnia & Hertzegovina) – Ajaccio (Ranska). Häviöllä nyt pelattavasta otteluparista Hurrikaanin Europelit päättyisivät yhteen kierrokseen.

Loimaan ottelussa turkkilaisjoukkue teki selkeästi vähemmän suoria hyökkäysvirheitä (15-4), kun taas Hurrikaani vei torjunnat komeasti 18-9.

Tuomas Koppanen oli kentän torjuntakuningas kuudella muurilla. Vladimir Cedic teki kotijoukkueelle 25 pistettä ja Aivars Petrusevics 22. Vieraista tshekkiläinen yleispelaaja Kamil Baranek teki 22 ja neljä muuta pelaajaa 12-13 pistettä.