Lauri Asikainen, Jarkko Määttä ja Sami Niemi selvittivät maailman cupin avauksessa Saksan Klingenthalissa tiensä karsinnasta sunnuntaina hypättävään yksilökilpailuun. Neljästä suomalaishyppääjästä vain Anssi Koivuranta karsiutui.

Koivurannan kohtalo harmitti kilpailun jälkeen päävalmentaja Jani Klingaa.

– Anssille olisi toivonut jatkoa, hyppääminen on ollut pitkän aikaa jo varsin hyvällä tasolla. Karsintahyppy meni yliyrittämiseksi ja samalla tekniikka hajosi. Näitä sattuu joskus tekijämiehillekin, Klinga kommentoi.

Muiden suomalaismiesten hyppyihin Klinga oli varsin tyytyväinen. Asikainen ja Määttä sijoittuivat karsinnassa 20 parhaan joukkoon, ja Sami Niemikin kolmenkymmenen parhaan listalle.

– Huomisessa joukkuemäessä ja sunnuntain yksilökilpailussa ajatus on se, että lähdetään tekemään omaa juttua. Ei yritetä liikoja, vaan tehdään se mitä osataan, kuuluu Klingan toive.

Muuten perjantain karsintakilpailu ei tarjonnut päävalmentajalle suuria yllätyksiä. Norjalaisen hyppääjälupauksen, vasta 18-vuotiaan Philipp Sjöenin raju kaatuminen harjoituskierroksella säikäytti Klingankin. Sjöen ei pystynyt osallistumaan henkilökohtaisen kilpailun karsintaan.

Joukkuekilpailu alkaa Klingenthalissa huomenna 16:45 Suomen-aikaa.