Lentopalloliiton toimitusjohtaja vaihtuu. Lentopalloliiton hallitus on valinnut uudeksi toimitusjohtajaksi Tero Auvisen.

Auvinen aloittaa tutustumisen Lentopalloliittoon välittömästi ja ottaa vähitellen vastuita sunnuntaina irtisanoutuneelta Hanna Iiskola-Kesoselta.

– Muutos on aina mahdollisuus. Lentopallossa on meneillään loistava buumi ja nyt haluamme hyödyntää sitä aikaisempaa tehokkaammin. Auvisen tärkein tehtävä tulee olemaan buumin tuotteistaminen, sanoo Lentopalloliiton vt. puheenjohtaja Timo Kenakkala.

Auvinen on kokenut myynnin ja markkinoinnin ammattilainen sekä erittäin kokenut johtaja. Hänellä on pitkä kokemus myynnin ja markkinoinnin johtamisesta TeliaSoneralta ja hän tuntee hyvin suomalaisen urheiluliittomaailman yhtiönsä GB Sports kautta, Lentopalloliitto listaa tiedotteessaan.

Lisäksi Auvinen on toiminut väliaikaisena toimitusjohtajana FC Hongassa, jossa hän oli osaltaan auttamassa perinteikästä jalkapalloseuraa taloudellisesti erittäin haastavan vaiheen yli.

– Auvisella on urheilukentän ja urheilujohtamisen perusnäkemys erinomaisesti hallussa. Odotamme Terolta ulkopuolista näkemystä ja rohkeita avauksia lentopallon kehittämiseen, kertoo Kenakkala.

Lentopalloliiton hallitus on sopinut Auvisen kanssa, että hän johtaa Lentopalloliittoa ensi syksyyn.

– Lentopalloliitolle valitaan marraskuun lopussa uusi puheenjohtaja ja hallitus. Uusi hallitus saa tehdä Liiton henkilöstöratkaisut pitkällä aikavälillä, jatkaa Kenakkala.

Auvinen kokee pääsevänsä unelmatyöhön.

– Urheilullisesti suomalainen lentopallo on maailman huipulla. MM-kisojen yhdeksäs sija on yksi Suomen palloiluhistorian kovimpia saavutuksia. On hienoa saada Lentopalloliitosta kutsu tulla vetämään näin arvokasta lajia, sanoo Auvinen.

– Lentopallo on joukkuepeli ja myös taustoissa onnistuminen on joukkuepeliä. 35 vuoden joukkuepelikokemuksella tavoitteenani onkin siis luoda liitolle systemaattinen ja voittava toimintamalli myös taustaorganisaatioon, jatkaa Auvinen.

Lentopalloliiton toimitusjohtajan varahenkilönä jatkaa Päivi Harri.