Raision Loimu koki kotitappion Europeliavauksessaan Raisiossa belgialaiselle Lennikille 1-3.

Loimu ja Asse-Lennik aloittivat CEV Cup -urakkansa Kerttulassa. Ottelun myötä tasoaan selvästi nostaneet belgialaiset nappasivat lopulta vakuuttavan 3-1-vierasvoiton.

Edellisessä Mestaruusliigaottelussaan Liiga-Särkkiä vastaan kontannut Loimu aloitti ottelun vahvasti. Ehyt joukkuepeli ja johtavien pelaajien itsevarmat henkilökohtaiset suoritukset siivittivät oranssipaidat avauserän suvereeniin voittoon.

Kakkoserä muutti pelin luonteen täysin. Vierasjoukkue lisäsi kierroksia koneessaan. Asse-Lennikin nopeatempoinen hyökkäyspeli alkoi löytää uomiaan. Belgialaiset paransivat samalla myös syöttöpeliään saaden kotijoukkueen vastaanoton rakoilemaan.

Kaksi päätöserää olivat selkeää Asse-Lennikin hallintaa. Loimu ei onnistunut löytämään peliinsä avauserän lennokkuutta, ja belgialaiset marssivat lopulta eleettömään vierasvoittoon.

Loimun ykkösmies oli kapteeni Ossi Rumpunen (15/+7). Hakkurina pelannut Urpo Sivula (19/+5) aloitti erinomaisesti, mutta katosi pelin edetessä kuvasta. Joe Klein (6/+4, 2 torjuntaa) oli keskisektorin ykkösmies.

– Avauserässä taistelimme hyvin. Toinen erä oli hyvä 20 pisteeseen asti. Sen jälkeen tapahtui notkahdus, josta ei enää noustu. Ei saatu torjuntoja ja puolustuspalloja, joilla olisi saatu kadotettu momentum takaisin, totesi Rumpunen.

Joukkueiden välinen toinen osaottelu pelataan Belgiassa 19.11. Loimu tarvitsee ns. kultaiseen erään päästäkseen 3-0 tai 3-1-voiton Belgiassa.

– Vastustaja paransi peliään koko ajan. Aloitimme hyvin, mutta tasomme putosi liikaa ottelun edetessä. Henkinen puoli petti. Pelimme aaltoilee liikaa. Pitää löytää tasaisuutta ja lisää henkistä kovuutta, jotta tällaisia otteluita on mahdollista voittaa. Saimme hyvän oppitunnin kovalta vastustajalta, totesi Loimun päävalmentaja Henri Tuomi.

Parin voittajalle tulee vastustaja parista Khimprom Sumy (Ukraina) – Lokomotiv Harkova (Ukraina). Häviäjä jatkaa Challenge Cupissa, jossa vastaan tulee voittaja parista Belgradion Punainen Tähti (Crvena Zvezda, Serbia) – Hapoel Mate-Asher Akko (Israel).