LP Viesti pelasi LP Salo-nimisenä joukkueena historiallisen Mestareiden liiga-ottelun keskiviikkona italialaista Busto Arsiziota vastaan. Joukkue hävisi erin 3-0, mutta joukkueen nuori 21-vuotias maajoukkuepelaaja Noora Kosonen nautti pelin tunnelmasta.

– Oli todella hieno pelata. Yleisö piti niin kovaa mekkalaa, ettei meinannut kuulla omia ajatuksiaan. Fanikulttuurissa oli iso ero Suomeen nähden.

– Vastus oli todella kova ja on iso ero, kun heillä kaikki olivat ammattilaisia ja he saavat vaan pelata. Ajoittain pystyimme kuitenkin haastamaan, Kosonen sanoo.

Pääsy Mestareiden liigaan oli jo iso juttu salolaisille, mikä näkyikin jännityksenä avausottelun alussa.

– Se oli uskomaton fiilis, kun sarjapaikka selvisi meille. Siitä tuli tosi hyvä fiilis, joka on varmasti näkynyt treeneissä. Siellä vaaditaan nyt ehkä enemmän ja saimme aivan uutta motivaatiota.

– Jännitys alkoi tulla vasta hallilla. Sieltä se hiipi esiin ja ehkä se näkyi hieman ensimmäisen erän pelaamisessa, Kosonen arvioi.

Salolaisten tavoite on eurokentillä jatkoonpääsy.

– Alun perin ajattelimme, että lähdemme ainakin saksalaista porukkaa kaatamaan, vaikka joka pelistä voittoa haemmekin tietysti. Nyt he kuitenkin kaatoivat moskovalaiset, joten kaikki on mahdollista. Jatkopaikka on meidän iso tavoitteemme, Kosonen julistaa.

LP Viesti kohtaa seuraavassa ottelussaan häntäpään Pieksämäki Volleyn kotoisessa Mestaruusliigassa. Hyppäys italialaisesta huippujoukkueesta kotimaan liigajoukkueeseen on valtaisa, mutta Kosonen korostaa silti valmistautumisen merkitystä jokaiseen otteluun.

– Pakko pystyä latautumaan samalla tavalla jokaiseen otteluun. Pitää olla valmis heti alusta asti ja antaa itsestään 100 prosenttia, muuten tulee vaikeuksia.

– Innolla odotan Pieksämäen kohtaamista. En ole nähnyt heidän pelejään tällä kaudella, joten kiva kohdata uusia tyyppejä.

Vaikka salolaiset ovat edenneet voitosta voittoon liigassa, niin Kososen mukaan mitään ylikävelyjä ei ole tullut.

– Ihan hyviä pelejä on ollut. Vastustajatkin ovat pystyneet haastamaan meitä ja on ollut useampikin tiukempi peli. Tiukka peli on tietysti aina kivempi voittaa, kuin helppo.

Salolaisten tavoitteet ovat täysin selvät tälle kaudelle.

– Suomen Cupin kaikki haluavat todellakin voittaa tänä vuonna. Kaksi viime kertaa olemme jääneet hopealle, joten nyt nälkää löytyy. Suomen mestaruus on totta kai toinen tavoitteistamme.

 

Jesse Happonen