Mikko Ilonen pelasi European Tourin Turkin osakilpailussa avauspäivänä tuloksen (69,-3) jolla hän on 78 pelaajan joukossa 22. ja kuusi lyöntiä kärjestä.

Ilonen teki kierroksensa aikana viisi birdietä ja yhden tuplabogeyn, joka kirjattiin par-kolmosella ( kentän viides).

– Ensimmäiset väylät pelasin todella rennosti ja hyvin, loppua kohden pakka hieman hajosi. Mainio kierros kuitenkin kokonaisuutena. Kenttä alkaa jo vaikuttaa tutulta. Perjantaille on luvassa huonoa keliä, siksi startteja on aikaistettu, päivän toiseksi viimeiseen ryhmään sijoitettu Ilonen kertoi.

Colin Montgomerien suunnittelemalla Maxx Royal-kentällä tehtiin ihanteellisissa olosuhteissa hurjia tuloksia. Täysin yössä peliensä kanssa viimeiset kuukaudet ollut Miguel Angel Jimenez ( 63,-9) johtaa, Ian Poulter ( 64 ) on seuraavana.

Edellisvuoden ykkönen Victor Dubuisson (77) joutuu luopumaan valtikastaan. Vaikeaa oli myös kolmikolla Marcel Siem (70), Jamie Donaldson (72) ja Sergio Garcia (75), jotka vielä teoriassa uhkaavat Rory McIlroyn johtoa Race to Dubai-listalla.

Perjantain kierrokselle Ilonen, Lee Westwood ja Stephen Gallagher lähtevät kello 9.25 Suomen aikaa.