Mikko Ilonen (70-66-69,-11) on ennen viimeistä kierrosta BMW Mastersissa Lake Malaren -kentällä jaetulla yhdeksännelä sijalla.

– Olin karvan heikompi kun eilen, kuitenkin melko virheetön kierros. En saanut lähestymisissä palloa aivan niin liki kun eilen. Tuli paljon pitkiä putteja, joista kahden putin paarit oli ihan kelpo tuloksia, Ilonen kommentoi tiedotteessa.

– Kärki meni tänään yllättävänkin kovaa, antaa tuo kenttä siihen mahdollisuuksia, mutta on poijaat kovassa iskussa kun tuollaisia scoreja tekevät. Huomenna täytyy vaan huolehtia omasta esityksestä, Ilonen tuumi.

Shanghaissa pelattavan European Tourin kisan tulostaso on hurja, kisaa johtava Ranskan Alexander Levy on 22 alle parin, toiseksi noussut Ilosen pelikaveri Jamie Donaldson 18 alle.

Levy voitti ET:n edellisen lyöntpelikisan Portugalissa, jossa saten vuoksi pelattiin vain kaksi kierrosta. Ranskalainen on pelannut viisi viimeistä kierostaan yhteensä 40 alle parin, joka lienee koko kiertueen ennätys.

Lauantain kierroksella Ilonen teki 13 ensimmäisen reiän aikana neljä birdietä. Päivän ainoa taka-askel tuli par-viitosella (15.), jossa korttiin merkattiin bogey, joka oli hänelle koko kisan toinen. Ensimmäinenkin tuli par-viitosella perjantaina.

Kärkimiehet ovat Iloselle liian kaukana, mutta vahva sijoitus kärkikymmenikössäkin olisi komea sulka hattuun. Erot kärkimiesten takana ovat varsin pieniä.