Mikko Korhonen voitti European Tourin karsintafinaalin PGA de Catalunyan yhteistuloksella 20 alle parin.

Historiallinen ykköstila tuottaa Korhoselle kauden ensimmäiselle puoliskolle ”paalupaikan” kisoihin pääsemisessä niiden 27 pelaajan joukossa, jotka lunastivat ns. vahvan kortin kaudelle 2015 suorituksellaan.

– Todella hienolta tuntuu. Apina lähti selästä, sillä edellinen ykköstila on vuoden 1998 SM-kisoista, poikien 18-vuotiaiden sarjasta, Korhonen myhäili palkintopysti kourassaan.

Hän ansaitsi ykköstilastaan myös shekin. Vuoden 2013 voittajalla se oli arvoltaan 16 000 euroa.

– Pelasin kokonaisvaltaisesti varsin hyvin. Ei ollut heikkouksia. Uskalsin olla aggressiivinen, silti etenin lyönti ja reikä kerrallaan. Avauksissa osuin erittäin hyvällä prosentilla väyliin. Puttaaminen on myös nostettava esiin, pistin kahden metrin matkalta ja lyhyemmiltä etäisyyksiltä jäätävän rauhallisesti lähes kaikki sisään, Korhonen luonnehti.

ET:n karsintavoittajien listalla ovat mm. Jose-Maria Olazabal, Niclas Fasth sekä Jesper Parnevik. Tämänvuotiseen ja kolmivaiheiseen karsintaan osallistui reilusti yli 900 pelaajaa.

Korhosen caddienä on toiminut keväästä asti Roope Kakon veli Karri Kakko, joka on ollut myös kerran aiemmin ollut avittamassa Korhosta European Tourille. Tuolloin Korhonen oli hienosti kolmas.

– Karri on voittava caddie. Yhteistyömme toimii saumattomasti. Hänelle iso kiitos, samoin valmentajille, (Markku Louhio, Terhi Beilinson) Timo Rauhalalle, yhteistyökumppaneille, perheelle ja vanhemmille.

Korhonen on pelannut urallaan 68 ET:n kisaa ja päässyt hyvällä prosentilla 45/68 kisoissa jatkoon. Top-ten sijoituksia on neljä, näistä kolme peräkkäin vuonna 2013. Rahaa hän on ansainnut pääkiertueella 508 000 euroa, joista 480 000 vuosien 2011, 2013, 2014 aikana.

– Nyt on aika huilia hetken aikaa. Antaa perheelle aikaa ja rauhoittua. Uskon, että ensimmäiset kisat jotka pelaan, ovat Lähi-Idässä alkutalvesta (Abu Dhabi, Qatar, Dubai), Korhonen suunnitteli lähitulevaisuuttaan.