Jo vuonna 1993 pääsarjatason lentopalloilun aloittanut passari Arto Hanni teki yleisöä kohahduttaneen paluun pelikentille tänä syksynä neljä vuotta lopettamispäätöksensä jälkeen. Mies on vakuuttanut Korson Vedon riveissä ja on kerännyt joukkueestaan eniten pisteitä LähiTapiolan pistekisassa lentopallon Mestaruusliigassa. Mies valaisi SuomiUrheilu.comille paluunsa syitä ja kertaa alkukauden tapahtumia.

– Lentopallo on tuntunut ihan samalle kuin ennenkin. Pallo on sama ja peli on sama.

– Palasin haasteen vuoksi pelikentille. Lentopallosta saan haastetta, jota en arkielämässä saa, Hanni valaisee paluunsa motiivia.

Hanni on ollut tyytyväinen paluuseensa ja miehen kroppa on kestänyt.

– Ihan tyytyväinen olen peleihini. Pitää olla jo siihen tyytyväinen, että olen päässyt pelikuntoon tällä iällä. Silloin, kun oli viisi peliä viikon sisään, oli fyysisesti minulle tiukkaa aikaa.

KoVe löytyy sarjataulukon puolesta välistä lähinnä alkukauden aikana otettujen voittojen ansiosta. Joukkue on kuuden ottelun tappioputkessa ja ei ole voittanut vielä marraskuussa kertaakaan.

– Tämä on oppimisprosessi koko joukkueelta. Tiesimme, että pieni notkahdus tulee jossain vaiheessa. Meillä on ollut tässä miehiä armeijassa ja vähän flunssaa, joten otteluputkissa meillä ei ole ihan paukut riittäneet. Olemme menneet siitä huolimatta joukkueena ja yksilöinä eteenpäin alkukaudesta. Täältä noustaan vielä. Se on varma, Hanni vakuuttaa.

KoVen peli on varsinkin vieraspeleissä tökkinyt, sillä joukkue on ottanut seitsemästä pelistä vain yhden voiton.

– En tiedä, mikä siinä on. Se on varmaan tutun ympäristön puuttumisesta kiinni. Henkinen puoli ei ole sen suhteen kunnossa. Se yritetään nyt korjata, mutta helppoa se ei ole. Kun vain pelaamme omaa peliämme, me taistelemme ja olemme periksi antamattomia. Siten saamme kelkan käännettyä.

KoVen joukkueen ikäjakauma on 41-vuotiaan Hannin takana varsin nuori.

Toni Kankaanpää ja minä olemme ne kokeneet pelaajat. Muut ovat melko junioreita vielä. Muutama heistä on erittäin lupaavia. Heidänkin pitää pikku hiljaa alkaa lunastamaan niitä lupauksia.

KoVe kohtaa tänään kotikentällään liigajumbo LiigaSärkät. Vantaalaisilla olisi nyt hyvä tilaisuus avata marraskuun voittotili. Hanni itse ei ota asiasta kuitenkaan painetta.

– En ole ikinä ottanut paineita mistään, enkä usko muidenkaan ottavan tästä pelistä. Kokkola-pelin jälkeen meillä on vain näytönpaikka koko joukkueella.

 

Jesse Happonen