Suomen salibandynuoret aloittivat Hämeenlinnan EFT-turnauksen väkevästi niputtamalla Tshekin peräti 17-1-luvuin.

Suomen ykkösmies perjantaina oli Hämeenlinnan Steelersiä edustava Ville Lastikka. Kahdeksantoistavuotias nuorukainen intoutui kotihallissaan hurjaan vauhtiin ja takoi tehot 6+3.

– Onhan tämä sairaan makeeta päästä pelaamaan kotiyleisön edessä, Divarin pistepörssiä johtava Lastikka kertoi täysosumaillastaan.

Lastikka hätyytteli U19-maajoukkueen yhden ottelun piste-ennätystä jäädessään pisteen päähän Lasse Pajun (7+3) ja Lauri Kapasen (6+4) tehtailemista luvuista. Valtaosa Lastikan maaleista tuli samoilta jalansijoilta oikeasta laidasta, ja kun tarjoilukin oli pelasi, Tshekin maaliverkko heilui tiuhaan. Hattutemppu oli valmis 12 minuutin kohdalla, kun Suomi johti jo peliä 5-0.

– Kiitos tehoista kuuluu kenttäkavereille, hän kiitteli kentällistä. Osansa pistetalkoissa saivat Rasmus Kainulainen, Eino Heinonen ja Eemil Ukkonen.

Myös päävalmentaja Heikki Luukkonen oli tyytyväinen näkemäänsä.

– Ville onnistui erinomaisen hyvin ruudussaan, mutta ympärillä olevat saavat myös osansa tästä. Meillä on leveä ryhmä ja prosessi on edelleen vaiheessa. Tänään kentällä ei nähty esimerkiksi Tapanilan Erän Eero Nuutista.

Suomi otti pelin haltuunsa heti aktiivisella karvauksellaan ja nopeilla käännöillä.

– Sehän tossa oli pointtina, räväkkä alku saatiin ja alla oli hyvä valmistautuminen. Keskiviikosta lähtien ollaan pidetty leiriä ja olo on ollut odottava. Hyvä, että päästiin vihdoin tositoimiin.

Murskaluvuista huolimatta Luukkonen näki vielä petrattavaa.

– Kärsivällisyys lopussa loppui ja vastustaja sai liikaa vastiksia.

Onko Tshekki todella noin paljon heikompi vastus kuin mitä nähtiin?

– Heillä oli suurin piirtein sama ryhmä vuosi sitten EFT:ssä. En tiedä sitten miten heillä valmistautuminen meni. Kuulin, että vasta tänään tulivat Suomeen. Yleensä marginaalit ovat pieniä, mutta jos homma ei ole kuosissa, niin ero voi revetä nähdyn laiseksi.

Myös maalivahti Santeri Pohjonen oli mies paikallaan torjuen pari varmalta näyttänyttä maalipaikkaa. Nolla meni rikki harmittavasti 52 sekuntia ennen ottelua. Torjuntoja hänelle merkittiin 33.

Lauantaina U19-pojat saavat vastaansa Sveitsin (klo 13), joka yllätti Ruotsin luvuin 6-3. Ruotsin tappio Sveitsille oli ensimmäinen laatuaan tässä ikäluokassa.

Lähde: Salibandyliitto