Göteborgissa käynnistyi perjantaina beach volleyn Pohjois-Euroopan Lentopalloliiton eli NEVZA:n osakilpailu.

Turnaukseen osallistuu Suomesta kaksi nais- ja kuusi miesparia. Taru Lahti ja Riikka Lehtonen aloittivat ottelunsa selkeällä 2-0 (21-3, 21-5) -voitolla ruotsalaisparista Erkander – Holmstrand.

Peräti kuusitoista kenttää sisältävä halli sai suomalaispelaajilta vilpittömän tunnustuksen.

– Halli on tosi hieno ja hiekka erittäin hyvää. Tämä turnaus on meille tärkeä myös rankingpisteiden kannalta, kertoo Lahti.

Perjantain avausotteluun suomalaispari lähti hyvällä asenteella. Voittajakaavion puolella pysyminen keventää huomattavasti lauantain ohjelmaa.

– Ei tiedetty mitään vastustajasta. Pidettiin vain oma peli kasassa ja tehtiin kova ratkaisu aina kun siihen oli paikka, Lahti kiteytti päivän tapahtumat.

Myös toinen naisparimme Anniina ParkkinenEssi Hasu pelasi vahvan avausottelun. Suomalaisnuorten käsittelyssä kaatui ruotsalaiskaksikko Gustafsson – Kirkor puhtaasti 2-0 (21-12, 21-12).

Miehissä avauspäivänä voittoon pelasivat Jaakko KeskitaloTeppo Pulkkinen, Jyrki Nurminen-Pekka Piippo sekä Timo Haavisto-Toni Vahela. Tappiokaavion puolella jatkavat lauantaina Santeri Siren-Saku Viljamaa ja Jyri Topio-Ville-Veikko Savolainen. Turnaus jatkuu kaikkien suomalaisparien osalta lauantaina.