Eemi Tervaportin Roeselare koki ensimmäisen erätappionsa tällä kaudella Belgian Cupin neljännesvälierässä Leuvenia vastaan. Jatkopaikka kuitenkin kilahti suosikeille vieraskentällä erin 3-1.

– Sali oli pienempi kuin Himangalla, mikä toi omat vaikeudet peliin. Tehtiin homma muutenkin ihan liian vaikeaksi. Oma syöttö ei purrut ja vastustajan ”metrin mittaiset” laiturit pääsivät juhlimaan liikaa. Parannettavaa jäi Mestarien liigan avauspeliin paljon, Tervaportti totesi.

Mestarien liigan avaukseen myös valmistautuva Mikko Eskon turkkilaisjoukkue Halkbank voitti vieraissa Hurrikaani-Loimaan tulevan Eurovastustajan Galatasarayn 3-0 (23-25, 37-39, 22-25). Erityisesti toinen erä oli huima, pelattiinhan siinä 76 palloa.

– Oltiin tänään Marcin Modzdonekin kanssa ulkolaispelaajista ”popcornosastolla”. Toki aamulla vedettiin lajitreeni ja tiukka puntti maajoukkueemme apuvalmentajan Nicola Gioliton johdolla. Nicola on täällä fysiikkavalmentajana, Esko kertoi.

Mestarien liigaan kolmantena suomalaispelaajana miesten puolella tällä kaudella mukaan pääsevä Konstantin Shumov pääsi tuulettelemaan sunnuntaina 3-0 (16-25, 23-25, 15-25) -vierasvoittoa Ravennasta Treian paidassa.

– Pelasimme rennosti ja taktisesti oikein. vastustajalla ei ollut toista erää lukuunottamatta mitään jakoa, syöttövaihdossa kentällä käynyt Shumov kertoi.

Lauri Kermisen Nantes otti avausvoiton Ranskan liigassa lyötyään Seten 3-1 (22-25, 25-18, 31-29, 25-16). Joukkueen peli parani toisessa erässä hävityn avauserän jälkeen.

– Moni pelaaja onnistui tänään ja peli kääntyi mukavasti meille erien lopuissa. Oma vastaanotto ei ollut tänään mallikasta, mutta kenttäpeli löytyi hyvin. Tuntui, että olen hyvin pelin sisällä, Kerminen analysoi.

Niklas Seppäsen voittotili näyttää edelleen puolestaan nollaa, kun Lyon löi Tourcoingin 3-1 (25-27, 25-22, 25-20, 25-19).

– Vähän pirteämpää sentään kuin tiistaina. Peli ei vain pysy kasassa. Me ollaan voitettu nyt kolmessa pelissä ensimmäinen erä, mutta hävitty muut. Tiistaina jatketaan cupin pelillä, voittotilin avaamiseen olisi nyt paikka, Seppänen totesi.

Saana Koljonen uurasti tutusti liberona, kun Hampuri hävisi kotonaan Saksan Bundelsliigassa Schwerinerille 1-3 (25-21, 18-25, 20-25, 18-25).

Ismo Tuomisen valmentama Al-Hilal otti voiton joukkueen viime kauden sarjassa voittaneesta Itehagista selvin numeroin 3-0 (25-8, 25-21, 25-17). Voitto oli Tuomisen valmennettaville neljäs voitto yhtä monesta ottelusta. Kuubalaistykki Yosvany Hernandezkin pääsi pelaamaan avauspelinsä.

– Alkuviikko on takuulla mielenkiintoinen, kun pelaamme Mekassa. Me jäämme yöpymään Yosvanyn kanssa Jeddaan ja matkataan vasta pelipäiväksi muun joukkueen seuraksi Mekkaan, Tuominen kertoi.

HPK:n tuleva CEV Cupin vastustaja Klagenfurt on avannut Itävallan liigan kehnosti voittaen vasta yhden pelin viidestä.

Nyt Klagenfurt hävisi kotonaan TI-Volleylle 0-3. OrPon Challenge Cupin vastustaja, sveitsiläinen Schaffhausen hävisi kotonaan sarjan ylivoimaiselle ykkösjoukkueelle Volero Zürichille 0-3.

LP Viestin Mestarien liigan vastustajista saksalainen Dresdner voitti kotonaan Vilsbiburgin 3-0 ja italialainen Busto Arsizio Scandiccin 3-2. Moskovan Dinamo ei pelannut.