Suomi aloitti salibandyn neljän maan EuroFloorball Tour -turnauksen Hämeenlinnassa 9-6-voitolla Tshekistä.

Ottelun käännekohdaksi muodostui toinen erä, jossa Suomi nousi kahden maalin tappioasemasta kolmen maalin johtoon.

Tarkasti pelatun avauserän ensimmäisen osuman nosti hallitusti läpiajosta Tero Tiitu, mutta Tshekki tasoitti, ja loppuaan kohden avausjakso hiipui kyttäileväksi.

Toisesta erästä tuli sitäkin värikkäämpi, ja sen ensimmäisen osuman iski tälläkin kertaa Tiitu, nyt ylivoimalla. Sen jälkeen koitti kuitenkin Suomen kolmen minuutin uni, jonka aikana vastustaja iski kolmesti. Martin Tokos nosti tasoituksen läpiajosta Suomen hukattua pallon hyökkäysalueella, ja Patrik Dozan sekä Tom Ondrusekin maalit syntyivät Suomen harhailtua omalla alueellaan pahasti.

Tshekki tunnetaan joukkueena, joka johtoon päästyään syttyy tavallistakin vaikeammin voitettavaksi, mutta tänään Suomi palasi kuljettajan paikalle nopeasti. Vain minuutti vastustajan neljännen maalin jälkeen Risto Töllikön tarkka kaukolaukaus tolpan juureen aloitti Suomen kirin, ja kohta kiskaisi Casper Pfitzner ylivoimatasoituksen vakiopaikaltaan kuvion keskeltä.

Kari Koskelaisen 4-5 sekä Tiitun 4-6 syntyivät Suomen käytettyä pallon päädyssä, ja ennen taukoa Miko Kailiala taisteli vielä puolittaisen läpiajon loppuun ja Suomelle seitsemännen maalin.

Kolmannessa erässä Suomelle osuivat vielä ottelun vaihdossa aloittaneet Mika Moilanen ja Lauri Kapanen puolustaja Nico Salon merkkauttaessa Moilasen osumaan ensimmäisen tehopisteensä miesten maajoukkueessa.

– Pelissä oli paljon hyvää ja muutama musta minuutti, Suomen päävalmentaja Petri Kettunen tiivisti.

– Pelaajilla oli hyvä tunne ja asenne, mutta kuusi maalia omiin on ehdottomasti liikaa. Se kertoo, että paljon on vielä tekemistä ennen kisoja.

Lauantaina klo 19 Suomi kohtaa Hämeenlinnan Elenia Areenalla Petteri Nykyn, Samu Kuitusen ja Esa Jussilan valmentaman Sveitsin.

– Sveitsi pelasi tänään kaksi erittäin hyvää erää Ruotsia vastaan ja he taistelevat vahvasti yksi yhtä vastaan -tilanteissa. Niissä meidän on oltava vahvoja voittaaksemme, Kettunen sanoi.

Polvivamman jälkeen paluuta tekevä Tiitu oli tyytyväinen kolmeen maaliinsa.

– Tuntui hyvältä onnistua heti ensimmäisessä loukkaantumisen jälkeisessä maaottelussa siinä, mitä minulta odotetaan. Fyysisesti olen jo täydessä iskussa, mutta pelituntumassa, pallonhallinnassa ja laukauksissa on vielä hakemista.

Tshekin valmentaja Zdenek Skruzny näki joukkueensa pelanneen kaksi hyvää erää, mutta toisessa oma peli hajosi.

– Mielestäni Suomen 3-4-kavennus ratkaisi ottelun. Kahden maalin johdossa pelaajamme alkoivat luulla ottelun olevan ohi ja alkoivat keskittyä hyökkäämiseen. Pelaajilla on menossa kauden raskain aika, ja moni saapui keskiviikon kokoontumiseen valmiiksi väsyneenä. Siksi yritimme lähteä pelaamaan tänään puolustuksen kautta, ja osan aikaa se toimikin.

Lähde: Salibandyliitto