Lentopallon CEV Cup alkoi tiistaina Kokkolan Tiikereiden osalta vierastappiolla Puolassa. Viime kaudella vielä Mestarien liigaa pelannut Zaksa Kedzierzyn-Kozle voitti kokkolalaisten hyvästä taistelusta huolimatta erin 3-1 (25-22, 25-22, 12-25, 25-21).

Toinen osaottelu pelataan 19.11. Kokkolassa. Jatkopaikkaan Tiikerit tarvitsee 3-0 tai 3-1-voiton sekä päälle pelattavan ns. kultaisen erän voiton.

Otteluparin voittaja etenee CEV Cupissa 16 parhaan joukkoon ja häviäjä siirtyy pelaamaan kolmannen kategorian Eurocupiin eli Challenge Cupiin 32 parhaan joukkoon.

Aaltoilleen avauserän Tiikerit menetti lähinnä hyökkäyspelinsä tökkimiseen. Olli-PekkaLelu” Ojansivun putki nosti joukkueen 9-12-tappiolta 14-12-johtoon, mutta 16-17-numeroista Zaksan kone käynnistyi ja kokkolalaisten alkoi yskiä puolalaisjoukkueen karatessa lopulta selkeään erävoittoon 25-22.

Toisessa erässä Tiikerit olivat vielä tasoissa 18-18-lukemissa, mutta siitä Zaksa nykäisi kolme pinnaa putkeen. Loppu mentiin tasaisesti, ja Zaksa kuittasi erän ensimmäisen tapaan 25-22.

Kolmas erä oli alusta alkaen täysin Tiikereiden hallintaa ja sen loppunumerot kirjattiinkin murskaavasti 12-25.

Neljännessä puolestaan kotijoukkue heräsi taas peliin aivan eri malliin ja sai vieraat alakynteen.

Tiikerit tulivat vielä kahden pisteen päähän (18-16) Ojansivun syöttövuorolla ja vielä pisteenkin päähän Matti Hietasen torjunnalla (22-21). Lähemmäs ei kuitenkaan enää ollut asiaa. Näin ns. kolmen pisteen voitto varmistui Zaksalle numeroilla 25-21.

Zaksan nimekkäimmät pelaajat ovat tuoreet maailmanmestarit passari Paweł Zagumny (ei pelannut) ja libero Paweł Zatorski, Hollannin maajoukkuemiehet Nimir Abdel-Aziz, Kay van Dijk ja Dick Kooy sekä Brasilian maajoukkueessakin esiintynyt Lucas Loh.

Myös Puolan kansalaisuuden saanut ex-ukrainalainen Jurij Gladyr kuuluu joukkueen kovaan miehistöön.