VaLePa Sastamala eteni ainoana suomalaisjoukkueensa voittajana jatkoon lentopallon Euroopan Cupeissa. VaLePa pudotti kakkostason cupkisassa eli CEV Cupissa jatkosta tallinnalaisen Selverin.

Aiemmin kotona otetun 3-0 -voiton jatkoksi VaLePa voitti torstai-iltana Selverin 1-3 (25-23, 25-27, 23-25, 22-25).

VaLePa pelasi pääosin seitsikolla Antti Esko, Sjoerd Hoogendoorn, Sakari Mäkinen, Elviss Krastins, Matthew Pollock, Eduard Venski, Jarmo Korhonen (L). Olkapäävaivainen Olli Kunnari kävi kentällä vain erien lopussa lähinnä syöttämässä.

VaLePa varmisti jatkopaikkansa voittamalla ottelun toisen ja kolmannen erän. Kolmas erä näytti tulevan kotiin helposti (24-20), mutta virolaisjoukkue tuli pisteen päähän. Lopulta hollantilaishakkuri Sjoerd Hoogdendoorn löi ratkaisupallon torjunnan kautta pisteeksi VaLePalle.

VaLePa kohtaa seuraavalla kierroksella Tiikerit pudottaneen puolalaisjoukkueen Zaksa Kedzierzyn-Kozlen. Avausosa pelataan Puolassa 2.-4.12. ja toinen osa Sastamalassa 16.-18.12. välisenä aikana.

– Kovaa vääntöähän se oli. Selver tuli kovaa ensimmäiseen erään ja pelasivat keskeltä ns. kakkospassarinsa (Ergo Sartakov) kautta yllättävän paljon. Saimme ottelun edetessä kuitenkin otetta ja aikalailla rutiinilla hoitui voitto kotiin. Kyllä nyt näki, että olemme pelanneet näitä Europelejä aiemminkin, ei hätkähdetty, totesi VaLePan apuvalmentaja Hannu Hautamäki.

– Tämä oli tärkeä voitto meille, mutta mielestäni myös koko suomalaiselle mieslentopallolle.

Myös tulevan vastustajan kovasta tasosta Hautamäki oli tyytyväinen.

– Tosi hienoa, että kolmantena vuotena perättäin saadaan todellinen huippujoukkue Tyrväälle. Jatkopaikka on jäänyt haaveeksi tähän asti, mutta kovia ovat vastustajatkin olleet: toinen lopullinen voittaja (2014 Fenerbahce) ja toinenkin finalisti (2013 Latina).

– Nyt on paikka ottaa se seuraava askel. Kyllähän saumat on voittaa mitä Tiikerit-otteluita katselimme.