Perinteinen Keski-Euroopan mäkiviikko käynnistyy lauantaina Oberstdorfin karsinnalla.

Neljästä Saksan ja Itävallan maaperällä käytävästä kilpailusta koostuva mäkiviikko alkaa Oberstdorfista. Muut kisapaikat ovat Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck ja Bischofshofen.

Suomen joukkueessa mäkiviikolla hyppäävät Lauri Asikainen, Jarkko Määttä, Sami Niemi ja Anssi Koivuranta.

Päävalmentaja Jani Klingan mukaan mäkiviikko on yksi kauden huippuhetkiä. Se ei kuitenkaan ole suomalaisten ykkösjuttu tänä talvena.

– Onhan mäkiviikko tärkeä kohde ja se on urheilijoille monesti se päätavoite talvessa. Pitkässä juoksussa kuitenkin näitä kisoja on paljon ja nopeita vaihtoja tulee kuitenkin joukkueeseen.

– Tässä kaudessa päätavoitteemme on Falunin MM-kisoissa ja pyrimme sitä silmällä pitäen tekemään kullekin urheilijalle parasta polkua ja antaa mahdollisuuden kehittyä, Klinga toteaa mäkijoukkueen tiedotteessa.

Klinga korostaa pitkän tähtäimen suunnitelmaa.

– Emme ajattele vain seuraavaa tai sitä seuraavaa kisaviikonloppua, katse on pidemmällekin. Toki jokainen kisaviikonloppu vedetään täysillä, mutta tärkeintä on koko ajan kehittyä, Klinga kuvailee.

Oberstdorfin karsintaan osallistuu 74 hyppääjää, joista maailmancupin kärkikymmenikkö pääsee joka tapauksessa kisaan. Muut 40 paikkaa jaetaan karsinnan perusteella.