Davosin vapaan 15 kilometrin kisassa nähtiin lauantaina ladulla vain kaksi suomalaishiihtäjää.

Matti Heikkinen sijoittui 11:nneksi jääden ainoastaan 25,2 sekuntia kisan voittaneesta Norjan Anders Gløersenistä. Niukasti pisteiden ulkopuolelle jäänyt Lari Lehtonen hiihti kauden parhaan vapaan kisansa, mutta hiihto ei vielä ole miehen toivomalla tasolla.

– Osittain olen tyytyväinen, ero keulaan oli pieni. Taso on tällä hetkellä hirveä miesten hiihdossa. Viidellätoista kilometrillä 25 sekuntia kärkeen ja oot yhdestoista. Itse olin tänään tosi väsynyt, joten nyt lähden kotiin odottamaan joulupukkia, Heikkinen kommentoi suoritustaan.

– Viimeisen seitsemän viikon aikana olen ollut kaksi päivää kotona, treenannut hyvin ja kilpaillut viisi maailmancupia, joissa kaikissa kolmentoista sakkiin, niin oikeastaan saan ollakin vähän väsynyt.

Heikkisen osallistuminen Tour de Skille on vielä auki.

– Nyt vaan nollataan ja lähdetään rakentamaan tilannetta uudestaan kohti Falunia. Nyt pitää tarkkailla olosuhteita, tosin ilmeisesti Jyväskylässäkin on nyt latuja. Tilanne on nyt semmoinen, että mietitään, lähdetäänkö tourille vai eikö lähdetä.

Lehtosen talven paras vapaan kisa

Lehtonen sijoittui 32:nneksi jääden 1.14,8 voittajasta.

– No olihan tämä kauden paras vapaan sijoitus. Lillehammerissa taisin olla viideskymmenesyhdeksäs, joten siinä valossa ihan hyvä parannus

– Ei tänään riittänyt vauhti eikä taidot ladulla, aika jäinen kouru oli tarjolla ja tuommoinen nopea latu. Kyllä minä tasaisella tein kovasti töitä, mutta en vaan päässyt kovempaa.

Iivo Niskanen ei startannut lauantain kisaan vatsavaivojen vuoksi. Sunnuntaina sprintti ei ollut alkujaankaan ohjelmassa.

Lähde: Maastohiihdon tiedote