Mikko Ilonen (76-78) on kahden kierroksen jälkeen 28:s Etelä-Afrikan suurimmassa kilpailussa Nedbank Golf Challengessa. Ero kisaa johtavaan Luke Donaldiin on 20 lyöntiä ja kärkikymmenikön viimeiseen pelaajaan 13 lyöntiä.

Perjantaina Ilonen teki ulosmenossa kolme bogeyta. Sisääntulon hän avasi birdiellä, loppupätkä tuotti korttiin taas neljä bogeyta.

Ilonen pelasi päivän toisessa ryhmässä Marc Warrenin kanssa kahdestaan Jamie Donaldsonin jäätyä pois.

– Jouduimme alkuvaiheilla odottamaan. Onneksi pääsimme kahdeksannen tiiauspaikalla ekan ryhmän ohi, jossa oli kolme pelaajaa muiden tavoin. Rytmitys pelille oli helpompaa. Löin laadukkaampia suorituksia kuin avauspäivänä, mutta etäisyyksien arviointi on tuskallisen vaikeaa. Ohuessa ilmanalasssa en saa visiota suoritukseen, pallo lentää ihan ’urpona’ huomattavasti oletettua pidemmälle, Ilonen totesi.

– Viikonloppuna on paljon parannettavaa. Itsenäisyyspäivänä ja sunnuntaina painetaan varmasti täysillä yrittäen, Ilonen lupasi.