Puolan MM-kisat nostivat Suomessa ennennäkemättömän lentopallohuuman. Se näkyy myös kotimaisissa katsomoissa. Mestaruusliigassa yleisömäärät ovat nousseet ja Euroopan cupeissa on nähty upeita katsojamääriä.

Naisten Mestaruusliigassa katsojakeskiarvo on noussut 16,5 prosenttia ja miesten liigassa kolmisen prosenttia. Naisten liigan katsojakeskiarvo tähän asti pelatuissa otteluissa on 435 ja miesten liigassa 586. Naisten liigan luvuissa ei ole mukana Kuortaneen valmennuskeskuksen tyttöjen joukkueen kotipelejä.

Parhaissa otteluissa on päästy yli tuhannen katsojan: LP Viesti – WoVo 1420 katsojaa, HPK – LP Kangasala 1076, Tiikerit – VaLePa 1028, Loimu – Hurrikaani 1015 ja Loimu – VaLePa 1007.

– On valtavan hienoa, että Puolan MM-kisahuuma on jatkunut myös kotimaisissa lentopallokatsomoissa. Mestaruusliigan peleihin on selkeästi tullut uusia kasvoja katsomoihin, Lentopalloliiton toimitusjohtaja Tero Auvinen sanoo.

– Uskon että vauhti tulee vain kiihtymään. Tunnelma syyskauden otteluissa on ollut todella hyvä.

Euroopan cupien kotiottelut ovat myös houkutelleet erittäin hyvin väkeä katsomoon. LP Salon ensimmäisessä Mestarien liigan pelissä oli 1300 katsojaa ja toisessa peräti 1555 katsojaa. Kokkolan Tiikerien kotiottelussa CEV Cupissa oli 1658 katsojaa.

– LP Salon Mestarien liigan pelit ovat vetäneet todella hyvin yleisöä. Yli 1000 katsojaa on naisten palloilulajeissa erittäin suuri katsojamäärä. Kummassakin kotiottelussa Salohallissa oli aivan mahtava tunnelma. Naislentopallo on näyttävää huippu-urheilua ja se selvästi kiinnostaa myös yleisöä, Auvinen kehuu.