Tällä viikolla Copper Mountainilla Coloradossa kisataan kauden ensimmäinen halfpipen maailmancupin kilpailu. Kilpailuun ottavat osaa Janne Korpi, Markus Malin, Ella Suitiala ja Henna Ikola. Kisasta odotetaan kovatasoista: onhan se ensimmäinen maailmancupin halfpipe-kilpailu Sotshin olympialaisten jälkeen.

Freestylejoukkueen päävalmentaja Antti Koskinen lähtee liikkeelle kuitenkin varovaisesti:

– Kyseessä on kauden ensimmäinen halfpipekisa ja ensimmäinen Sotshin olympialaisten jälkeen. Harmillisesti Markus satutti olkapäätään heti kauden ensimmäisellä leirillä, ja muidenkin laskijoiden osalta paipinlasku on jäänyt vähiin, kun olosuheita ei ole ollut meidän saatavilla, Koskinen kommentoi.

– Nyt täytyy ottaa täysi hyöty irti niistä päivistä mitä Copper Mountainilla saadaan. Odotuksia ei juuri ole, tämä toimii nyt alkuvalmisteluna MM-kisoja varten.

Lumilautamaajoukkueen mentorina aloittaa Torinon olympialaissa pronssia voittanut Markku Koski. Hänen ensimmäinen komennuksensa on nyt alkanut Yhdysvaltojen matka. Hänen tehtäväänsä kuuluu joukkueen apuvalmentaminen, fiiliksen luominen ja mukana laskeminen. Varsinkin tempuissa hän pystyy auttamaan erityisen hyvin: Koski on edelleen aktiivinen ammattilaskija ja yksi Suomen tunnetuimmista lumilautailijoista.

– Tosi mukava on olla taas mukana Lumilautaliiton toiminnassa. Kaikilla on ollut tosi vahva yhdessä tekemisen meininki, ja loistava ilmapiiri näkyy myös ulospäin, niin oli helppo lähteä mukaan, hän sanoo.