Salibandyliiga: Classicin puolustajalle pelikieltoa rajusta taklauksesta – katso video

© Kuva: Juha Tamminen

Classicin puolustajalle Mika Savolaiselle on määrätty kolmen ottelun pelikielto miesten Salibandyliigassa.

Savolaisen sanktio juontaa juurensa marraskuun 19. päivään, kun hän taklasi Happeen Veli-Matti Hynystä päähän.

Hynynen sai ikävän näköisestä tilanteesta aivotärähdyksen ja asiaa tutkittuaan liigan kurinpitäjä määräsi Savolaiselle kolmen ottelun pelikiellon.

– Käsillä olevan aineiston perusteella, katson, että Savolaisen kontaktissa Hynyseen on kyse tahallisesta taklauksesta, ei normaalissa pelitilanteessa tapahtuvasta kontaktista. Tätä tukee ennen kaikkea ottelutallenteelta ilmi käyvä. Sen perusteella Savolainen ottaa itseltään ennen kontaktia vauhtia pois ja kääntää kylkensä juuri ennen kontaktia Hynystä kohti sekä ponnistaa kontaktitilanteessa. Savolainen ei törmää Hynyseen vahingossa eikä tilanteessa, jossa molemmat pelaajat juoksisivat tavoittelemaan vain palloa, kertoo kurinpitäjä päätöksessään.

Savolainen kärsii pelikieltonsa otteluissa 19.12. SPV-Classic, 21.12. Classic-Oilers ja 7.1. Classic-Indians. Määrälukuisena annettu pelikielto koskee kilpailusääntöjen mukaisesti vain sen sarjan otteluita, jossa rangaistus on tuomittu, eli tässä tapauksessa Salibandyliigan otteluita. Pelikielto ei koske Suomen Cupin otteluita.

Kurinpitäjän päätöksen voi kokonaisuudessaan lukea Salibandyliigan kurinpitopäätöksistä.

Videon taklauksesta voi katsoa täältä.

» Seuraa maailman huippusalibandya Ruudusta. Jopa 120 ottelua kaudessa!