Riihimäen Cocks saa vastaansa mieluisan vastuksen Israelista, kun joukkue kohtaa Challenge Cupin seuraavalla kierroksella Holonin.

Seuran puheenjohtaja Jari Viita otti tiedon tulevasta vastuksesta ilolla vastaan.

– Jos olisin itse saanut näistä 15 vaihtoehdosta valita, olisin valinnut juuri tämän joukkueen, seurapomo iloitsee SuomiUrheilu-sivustolle.

Jatkoonpääsy lienee siis realistinen tavoite?

– Uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet mennä jatkoon. Ei olla ehditty tutustua tulevaan joukkueeseen tarkemmin, mutta siihen perehdytään vielä.

Joukkueiden viime kuukausien vire vahvistaa tätä käsitystä. Cocks on vetänyt läpi syksyn SM-sarjassa puhtaalla pelillä, kun taas Holon on Isrealin sarjassa vasta sijalla 11.

Seurapomon kannalta ainoat huolenaiheet ovat kentän ulkopuoliset järjestelyt.

– He vaativat täällä meidänkin päässä kovat turvatoimet, mutta se on oikeastaan ainoa haittapuoli. Tämä vastus sopii meille, Viita vakuuttelee.

”Ylivoimaisesti tärkein tavoite”

Välillä jopa helpon näköisesti tuntuisesti SM-sarjaa dominoiva Cocks myöntää kansainvälisten pelien olevan tärkeä osa kauden kulkua.

Challenge Cupin merkitys on ytimekäs.

– Tämä on ylivoimaisesti kauden tärkein tavoite. Meillä on viiden vuoden suunnitelma tämän suhteen, nyt menossa on toinen kausi. Tarkoitus on ottaa niin paljon oppia kuin mahdollista, Viita vastaa.

Myös joukkueessa on seurapomon mukaan kova nälkä näihin kamppailuihin.

– Ilmapiiristä näkee, että siellä odotetaan kovasti kansainvälisiä pelejä.

Kaksiosaisen kamppailun ensimmäinen osa pelataan 14.-15. helmikuuta Israelissa. Toinen osaottelu pelataan puolestaan 21.2. Hyvinkäällä.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo