Suomi voitti myös toisen ottelunsa salibandyn MM-turnauksessa Göteborgissa kun Latvia kaatui 7-1 (3-0. 1-0. 3-1). Huomenna Suomella on välipäivä, ja tiistaina vastaan asettuu hallitseva maailmanmestari, isäntämaa Ruotsi.

Tänään löi ensitahdit Suomen voitolle ykkösketju, joka eilisessä MM-avauksessa Saksaa vastaan oli vielä vaisu. Pallon omalla alueella napannut Jani Kukkola toi sen vauhdilla ylös ja siirsi juuri oikealla hetkellä Mika Moilaselle, joka kosketti Suomen 1-0-johtoon.

Samalle ketjulle merkittiin myös 2-0, kun Lauri Kapanen otti Juha Kivilehdon syötön haltuun keskellä sektoria ja kiskaisi pallon yläriman alle.

– Ykköskenttä oli hyvä, pääsivät tänään omalle tasolleen, kiitti Suomen päävalmentaja Petri Kettunenkin Salibandyliiton tiedotteessa.

Tatu Väänäsen ilmasta napauttaman kolmannen maalin jälkeen Suomen terä hiukan tylsyi, ja toisessa erässä sai Latviakin otetta. Sen ainoan osuman laukoi maalivahdin kautta Suomen Oscar Hänninen.

Päätösjakson alku oli taas vahva Suomen kasvattaessa johtoaan vastustajan virheistä. Maalivahdin avausheiton katkaissut Jani Kukkola vapautti Lauri Kapasen nostamaan 5-0, ja myös Rickie Hyvärisen laukoma 6-0 syntyi hyökkäysalueen pallonriiston jälkeen.

Latvia osui iltapäivän ainoan maalinsa komealla kaukolaukauksella Lauri Stenforsin istuessa yhtä ottelun kolmesta suomalaisjäähystä, ja neljä minuuttia ennen loppua Eemeli Salin kruunasi hyvän ottelunsa 7-1-maalilla.

– Nyt oli muutaman pykälän eilistä kovempi vastus, ja jos erotuomarilinjan sallima fyysisyyden taso on tämä, niin Latvia on vahva, päävalmentaja Petri Kettunen sanoi.

– Saatiin painia. Mutta kaikkiaan meiltä suhteellisen hyvä peli, viidellä viittä vastaan ei vastustaja montaa paikkaa saanut.

Myös valmennus huomasi toisen erän olleen tänään heikoin.

– Ihan ei fokus pysynyt pelissä ja pallovastuuta muistettu, jolloin pelistä tuli vastahyökkäyksen vastahyökkäyksen vastahyökkäystä ja katsottiin, kumpi maalin tekee. Piti pelata yksinkertaisesti, mutta ihan kuuttakymmentä minuuttia ei siihen pystytty. Kolmannessa erässä pelattiin taas ihan fiksusti ja maltettiin puolustaa pallon kanssa.

Maanantain välipäivänä Suomella on ohjelmassa kevyt harjoitus.

– Huilataan ja koetetaan löytää erikoistilanteisiin vähän vielä ekstraa, päävalmentaja tiivisti ohjelman ennen Ruotsi-ottelua.

Suomi peluutti tänään kaikkia kenttäpelaajiaan, ja myös avausottelun huilannut Kari Koskelainen merkkautti täydet minuutit.

– Tässä kohdin on tärkeintä saada kaikki pelille. Miko Kailiala sai iskun lonkkaansa ja huilasi lopussa ihan varotoimenpiteenä.

Suomi Latvia 7-1 (3-0, 1-0, 3-1)

1. erä: 3.00 Mika Moilanen (Jani Kukkola) 1-0, 5.28 Lauri Kapanen (Juha Kivilehto) 2-0, 12.03 Tatu Väänänen (Eemeli Salin) 3-0.
2. erä: 37.52 Oscar Hänninen (Rickie Hyvärinen) 4-0.
3. erä: 40.451 Kapanen (Kukkola) 5-0, 41.14 Hyvärinen 6-0 sr, 50.19 Artis Savins (Ainars Juskevics) 6-1, 55-45 Salin (Hyvärinen) 7-1.

Torjunnat:
Eero Kosonen Suomi 3+3+3=9,
Normunds Krumins Latvia 6+5+6=17.

Jäähyt: Suomi 3×2 min, Latvia 2 min.

Erotuomarit: Petr Cerny ja Jiri Janousek, Tshekki.

Yleisöä: 2 479.

Suomen parhaana palkittiin Lauri Kapanen.