Suomen Urheilugaalassa on Vuoden urheiluseuraksi ehdolla kolme hyvin erilaista edustajaa: monipuolinen moottoriurheiluseura, kiekkoliigan juniorityö sekä 100-vuotias yleisseura.

Urheilugaalan sivuilla ehdokkaita kuvaillaan seuraavasti:

Hyvinkään Moottorikerho

Monipuolinen moottoriurheiluseura (enduro, classic road rasing, cross country, maarata, moottorikelkkailu, motocross, scramble, speedway, supermoto) kunnostautui 2013 ja 2014 motocrossin MM-osakilpailujen järjestäjänä apunaan yli sata urheiluseuraa ja tuhat vapaaehtoista, hankki yhteistyössä paikallisten seurojen kanssa ympäristöluvan, joka mahdollisti mittavan MM-tason rata-aluehankkeen toteutuksen.

Joutsenon Kullervo

Satavuotias yleisseura (yleisurheilu, hiihto, jalkapallo, suunnistus, soutu, mäkihyppy) vahvistaa pitäjähenkeä ja edistää paikallista liikunta- ja urheilukulttuuria mm. huoltamalla retkeilyreitistöä, ylläpitämällä hiihtolatuja ja opettamalla kouluissa suunnistusta, rakennuttanut myös uiden seurojen ja kuntalaisten käyttöön harjoitushallin.

Rauman Lukko (Juniorilukko)

Edistää kaikkien raumalaisten liikkumista luomalla edullisia harrastusmahdollisuuksia ja monipuolisia olosuhteita yhteistyössä seitsemän sateenvarjoseuran ja paikallisten koulujen kanssa esimerkkeinä mm. Lukkolätkä-tapahtumat, Kiekkopäivät ja koulukiertueet, tuoreimman kiertueen teemaksi valittiin koulukiusaamisen ehkäisy.

Valinta julkistetaan Suomen Urheilugaalassa 13. tammikuuta.

Urheilugaala

@urheilugaala
Vuoden 2014 Urheiluseura -ehdokkaat: Hyvinkään Moottorikerho, Joutsenon Kullervo ja Rauman Lukko (Juniorilukko). #urheilugaala