Kuuma kesä tulee, jos hyvin käy, mutta beach volleyn SM-kiertueet tulevat varmasti. Parhaat beach volleyn pelaajat, niin aikuiset kuin juniorit, iskevät taas ensi kesänä ympäri Suomen omilla kiertueillaan ja lopulta finaaleissa SM-mitaleista.

Aikuisten kiertueessa on neljä osakilpailua. Turnee starttaa Jyväskylästä, jatkaa Kouvolaan, Helsinkiin ja Lahteen. Sen jälkeen kesän parhaimmisto matkaa vielä SM-finaaleihin Jyväskylään 7.-9. elokuuta ratkaisemaan Suomen mestaruuden ja muut mitalisijat.

Juniorien SM-kiertue alkaa Tampereella ja kiertää Helsingin kautta Kouvolaan. SM-mitalit ratkaistaan Jyväskylässä samaan aikaan aikuisten kanssa eli 7.-9. elokuuta.

Näiden lisäksi järjestetään avoin kiertue, jonka turnausten järjestäjäksi voi hakea vielä 31.3. asti.

SM-kiertueille haetaan lisää näyttävyyttä uudella ilmeellä, joka on työn alla ja valmistuu helmikuussa. Myös kiertueiden tulospalvelua ollaan merkittävästi parantamassa. Uusi ottelu- ja tulospalveluohjelma on tulossa Torneopalilta, joka on tehnyt lentopallosarjojen ja Power Cupin nykyiset tulospalvelujärjestelmät.

Beach volleyn SM-kiertueilla pelataan kahtena seuraavana kesänä Mikasan palloilla. Lentopalloliitto ja Mikasan maahantuoja Sultrade ovat tehneet asiasta sopimuksen.

Mikasan palloja käytetään niin aikuisten kuin junioreidenkin SM-kiertueilla ja avoimen kiertueen turnauksissa. Mikasa on virallinen pelipallo myös kansainvälisissä arvokisoissa kuten olympialaisissa, MM-kisoissa ja World Tourilla.

SM-kiertueiden ohjelmat

Aikuisten SM-kiertue

12.-14.6. Jyväskylä (JyväsLentis)
26.-28.6. Kouvola (Kouvolan Lentopalloilijat)
10.-12.7. Helsinki (Hietsu Beach Volley)
24.-26.7. Lahti (Kimmo Volley)

Finaalit

7.-9.8. Jyväskylä (JyväsLentis)

Juniorien SM-kiertue

26.-28.6. Tampere (Beach Volley Tampere)
7.-8.7. Helsinki (Hietsu Beach Volley)
17.-19.7. Kouvola (Kouvolan Lentopalloilijat)

Finaalit

7.-9.8. Jyväskylä (JyväsLentis)