Suomalaismiehet paransivat selkeästi otteitaan eilisestä Seefeldin tämänpäiväisessä yhdistetyn kilpailussa. Ilkka Herola nosti osakkeitaan päätöspäivää ajatellen roimasti, sijoitus nousi eilisestä 29:stä nyt sijalle 14.

Päävalmentaja Petter Kukkonen kertoo, että parempaakin oli tarjolla. Tilanne näytti suomalaisittain jopa loistavalta vielä puoli kilometriä ennen 10 kilometrin mittaisen hiihto-osuuden maalia.

– Hyppy oli ehdottomasti kauden paras kilpailuhyppy ja hiihto eteni mahtavasti 9,5 kilometriin asti. Siinä Ilkka oli kahdeksantena, kunnes sauva meni poikki rinteen alaosassa. Takana tullut letka paineli ohi, mutta ei tähänkään suoritukseen voi missään nimessä olla pettynyt, Kukkonen kommentoi.

– Oli paljon porukkaa menossa viimeiseen nousuun. Olin sillä mielellä, että ohi mennään kyllä vielä muutamasta kaverista, siinä oli jonkin verran letkaa kuitenkin samoista sijoista kilpailemassa. Takana tullut kaveri hiihti sauvalle ja se meni sitten poikki. Yhdellä sauvalla ei paljon kilpailla, joten takaa tuli muutama ukko ohitse. Muuten päivästä ei ole huomautettavaa, varmasti kauden tasaisin kilpailu, kommentoi Ilkka Herola päivän suoritustaan.

Ero kärkeen kaventui perjantaihin verrattuna: sunnuntain kilpailuun Herola lähtee 39 sekuntia kokonaiskilpailua johtavan Saksan Erik Frenzelin perässä.

Leevi Mutru nosti sijoitustaan sijalle 36. Se ei riitä huomiseen päätöskilpailuun, johon jatkaa tämän päivän kolmekymmentä parasta, mutta päävalmentaja oli tyytyväinen myös Mutrun onnistumiseen.

– Leeviltä varmasti paras kilpailu tähän asti, jos tätä viikonloppua ei edettäisi takaa-ajosysteemillä niin tänään oli ehdottomasti jo maailmancupin pisteille oikeuttavaa tekemistä ja meininkiä. Hyppy onnistui hienosti ja hiihtokin kulki varsin hyvin, Kukkonen kehaisee.

Jim Härtull löytyi sijalta 45. Kukkosen mukaan urheilijalla oli tänään ”huono päivä”.

– Jim ei tänään valitettavasti onnistunut. Hypyssä oli parannettavaa, samaten hiihdossa. Hiihdossa tekemistä on varmasti eniten. Kun täältä palaamme Suomeen, tarkoitus on että Jim lähtee kotimaisemiin treenaamaan peruskestävyyttä. Sen kautta uskomme hiihdon menevän parempaan suuntaan, aikaa Faluniin kuitenkin vielä on riittävästi, Kukkonen kommentoi tilannetta.