Mäkiviikon uuden vuoden klassikossa Garmisch-Partenkirchenissä parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Jarkko Määttä, joka selvitti ainoana suomalaishyppääjänä tiensä toiselle kierrokselle.

Koko päivän tasaisesti suoritustaan parantanut Määttä täräytti toisella kierroksella 133,5-metrisen, joka nosti miehen sijoitusta kokonaiskisassa.

Uuden vuoden kisassa Garmisch-Partenkirchenissä nähtiin ensimmäisellä kierroksella kaikki neljä mäkiviikolla kilpailevaa suomalaishyppääjää. Suomalaiset hävisivät parikilpailussa pareilleen, mutta Jarkko Määtän 121,0-metrinen hyppy riitti Lucky Loser –listan viimeiseltä paikalta jatkoon. Määtän sijoitus ensimmäisen kierroksen jälkeen oli 27:s, mutta toisen kierroksen hyppy kantoi huikean 133,5 metriä ja kokonaispisteet 239,0 nosti miehen kisassa 18:nneksi.

– Positiivisinta tässä oli, että sain tosi paljon parannettua eilisestä treenistä ja karsinnasta. Nythän nuo alkoi jo olla hyviä hyppyjä. Toinen kierros oli siinä mielessä erilainen, että siinä oli selvästi rennompaa, niin toimi asiat vielä paremmin. Ihan jees. Kyllä sen siinä suurin piirtein tunsi, kun lentämään lähtee, että nyt voisi jonnekin lentääkin. Siinä jossakin kummulla sen tuntee, Määttä kommentoi.

Määttä siirtyi toisen kierroksen hypyllään kisan kärkeen ja yksi toisensa jälkeen tuli tornista alas, mutta Määttä istui kisan johtajan tuolilla.

– Mikäpä siellä oli istua. Oishan sitä voinut täällä lämpimässä kopissakin olla, Määttä veistelee ja jatkaa:

– Jatketaan Innsbruckissa hyvällä fiiliksellä ja rennolla tekemisellä ja tehdään omia rentoja hyppyjä.

Kisan voitti Norjan Anders Jacobsen, toiseksi hyppäsi Sveitsin Simon Amman ja kolmannelle sijalle slovenialainen Peter Prevc.

Sami Niemen 120,5 ei riittänyt hirmuleiskauksen tehnyttä Itävallan Michael Hayboeckia vastaan.

– Sain vauhtimäen asennon hypättäväksi tänään, jatkossa potkun rytmiä rauhallisemmaksi. Tässä hyppyä etsiskellessä menee näitä hyviä kisoja harmittavasti ohi, 35:nneksi sijoittunut Niemi kommentoi suoritustaan.

Oberstdorfin avauskisassa loistavasti onnistunut Lauri Asikainen hävisi parilleen Saksan Michael Neymayerille eikä 119,0-metrinen hyppy riittänyt Lucky Loser –listan viiden kärkeen.

– Huono päivä ja surkea hyppy. Ei tässä oikein nyt auta muuta kuin sisuuntua ja lähteä hyvillä fiiliksillä kohti Innsbruckin kisaa.

Asikainen sijoittui 38:nneksi

Anssi Koivuranta hyppäsi 107,5 metriä ja pisteet 86,7 eivät riittäneet jatkoon. Mies sijoittui kisassa 49:nneksi.

– Hypyssä hyvää oli vauhti. Huolto toimi hyvin, kun muisti itse vaan päästää lähtölavasta irti. Siitä eteenpäin kaikki olikin aivan kauheaa. Ei vaan kulje, Koivuranta kommentoi hyppyään.