Julia Kykkänen on sijoittunut naisten maailmancupin osakilpailussa Oberstdorfissa sijalle 20. Eilisessä karsinnassa ja kilpailua edeltäneellä koekierroksella Kykkänen sijoittui molemmissa viidenneksi, mutta kilpailun tulos ei hyppääjää masentanut.

– Hyppy ei oikeastaan epäonnistunut kummallakaan kierroksella. Erityisesti perustekniikka alkaa olla nyt oikein hyvällä mallilla. Ekassa hypyssä sattui vähän lievempi myötäinen tuuli ja toisessa hypyssä sitten vähän ronskimpi. Toinen tuli aika lailla pintoja pitkin, kun hyppy ei vaan lähtenyt kunnolla ilmaan. Siinä oli muutama muukin hyppääjä, joka tuli samaan väliin, yksi tyttö jäi 69 metriin juuri ennen Juliaa. Ei näitä jäädä suremaan, tuuri osuu joskus kohdalle ja joskus ei, kertoo valmentaja Kimmo Kykkänen.

Hyppääjä itse oli tilanteen osalta lakonisempi.

– Vähän takatuulta, siinä se. Ei mitenkään kovaa kuitenkaan, kommentoi Julia Kykkänen.

Tänään Kykkänen pääsi hyppäämään suksiparilla, jolla hänen oli tarkoitus hypätä jo eilinen karsinta.

´- Ei siinä. Ei näihin pysty itse vaikuttamaan, tulevatko sukset perille ajoissa vai ei. Niillä mennään millä mennään. Huomiseen kisaan taas hyvillä mielin, Julia Kykkänen kertoo.

Huomenna Oberstdorfissa hypätään taas. Karsinta hypätään Suomen-aikaa kello 15 ja kilpailu heti perään viiden jälkeen. Karsinnassa on mukana suomalaisnaisista Julia Kykkäsen ohella Susanna Forsström.

´- Ihan hyvillä mielin lähdetään huomiseen kilpailuun. Kaikki on ihan mahdollista, eikä se hyppäämisestä ainakaan jää kiinni, Kimmo Kykkänen kommentoi.