Julia Kykkänen on sijoittunut Oberstdorfissa sijalle 24 naisten mäkihypyn maailmancupin osakilpailussa. HS106-mäestä hypätyn kilpailun voitti Itävallan Daniela Iraschko-Stolz. Toinen suomalaisedustaja, Susanna Forsström, karsiutui kilpailusta. Oman mausteensa sunnuntainkin kilpailuun loivat vaihtelevat tuuliolosuhteet.

Pisin hyppy HS106-mäestä kantoi 97,5 metriä, ensimmäisen ja 30:ksi sijoittuneen eroa kertyi yli 80 pistettä. Julia Kykkäsen ensimmäisen ja toisen kierroksen hyppyjen mitoissa oli eroa 10 metriä (85 ja 75 metriä). Ensimmäisen ja toisen kierroksen välillä nostettiin lähtölavaa kahdella pykälällä.

– Mikäs siinä, mielenkiintoinen kilpailu sinänsä. Teknisesti hypyissä on parannettavaa, ponnistuksen voimantuotto keskeisimpänä asiana. Parempaan suuntaan ollaan kuitenkin menossa, kommentoi Julia Kykkänen kilpailuaan.

Samaa mieltä on valmentaja Kimmo Kykkänen.

– Ei voi sanoa, että tänäänkään olisi ollut mitään huonoja hyppyjä teknisesti. Kipeä polvi vaikuttaa ponnistusvaiheessa. Yleensä Julia ei valita mistään, nyt hän on käyttänyt ilmaisua ”on se vähän kipeä”, josta voisi päätellä että kipuja kyllä on. Ei tässä sen kummempaa, nyt harjoitellaan seuraavat päivät täällä paikan päällä ja torstaina lähdetään ajelemaan kohti Itävaltaa ja Hinzenbachia, Kimmo Kykkänen kommentoi.

Kimmo Kykkänen luonnehtii kilpailua kokonaisuutena ”varsin ainutlaatuiseksi”.

– Vaikea sanoa, millainen kokemus tämä kokonaisuutena oli ihmiselle, joka katsoi ainakin Saksassa televisioitua kisaa televisiosta. No, sukset ainakin toimivat Julialla, ei jäänyt siitäkään kiinni, Kimmo Kykkänen kertoo.

Susanna Forsströmin kilpailu jäi karsintaan. Hypyn ponnistus onnistui hyvin, mutta sen jälkeen lentovaihe ei saanut ilmaa alleen parhaalla mahdollisella tavalla.

– Eipä ollut mikään erikoinen päivä. Seurailin sitten sivusta, miten Julia ja muut hyppäävät. Täytyy toivoa, että Hinzenbachissa saadaan alle parempi kilpailu, Forsström kommentoi.