Saksan-Itävallan mäkiviikon kolmannessa osakilpailussa Itävallan Innsbruckissa pisteille hyppäsivät suomalaisista Jarkko Määttä (sija 20.) ja Lauri Asikainen (sija 30.). Anssi Koivuranta (42.) ja Sami Niemi (49.) jäivät toiselta kierrokselta. Kokonaistulos sai päävalmentaja Jani Klingan mietteliääksi.

– Ei pystytty tuomaan eilistä draivia tähän kilpailuun, Klinga viittasi hyvin sujuneisiin harjoitus- ja karsintahyppyihin.

– Erityisesti harmittaa Laurin ja Samin puolesta. Molemmilta oli lupa odottaa enemmän. Miksi pojat eivät onnistuneet? Siihen on monta syytä, ja niitä on tässä vaiheessa turhakin alkaa eritellä ja selitellä . Tämä oli lopputulos tänään, sillä selvä.

Ilahduttavaa päävalmentaja Klingan mielestä oli Jarkko ”Jake” Määtän hyppääminen.

– Jake on jaksanut tehdä määrätietoisesti perustyötä jo pitkän aikaa. Ja niin se yleensä menee, että kun on kärsivällinen ja tekee duunia päivästä toiseen hyvällä asenteella, homma alkaa jossain kohtaa palkita. Tänään tuli tasainen kilpailu, hyvät hypyt ja taso menee varmasti vielä eteenpäin, Klinga povaa tasaisesti hypänneen (125,5 ja 124 metriä) Määtän osalta.

Anssi Koivurannan tilanne sen sijaan saa enemmän mietteliääksi.

– Hyvän ja huonon päivän eroavaisuus on Anssilla edelleen suuri. Välillä tulee loistohyppyjäkin, välillä lipsahduksia. Taso vaihtelee rajustikin. Rutiinin löytämisessä on edelleen kova työ, Klinga analysoi Koivurannan otteita.

Saksan-Itävallan mäkiviikolla on jäljellä vielä yksi osakilpailu, Bischofshofenissa. Suomalaisten jäsentenvälisissä eniten kilpailua on Asikaisen ja Määtän välillä – miehet ovat yhteispisteissä nyt kolmen osakilpailun jälkeen noin neljän pisteen sisällä.

– Tavoite on vetää tietenkin hyvät hypyt, hoitaa karsinta varmasti pois alta ja siitä sitten uuteen lähtöön. Mäki on semmoinen, että siellä vaaditaan sopivaa kovuutta, joten sen kovuuden löytäminen on meille varsin hyvä tavoite ja teema, Klinga päättää.