Taitoluistelun EM-kilpailut luistellaan alkavalla viikolla Tukholmassa. Naisissa Suomea edustaa Kiira Korpi, miehissä Valtter Virtanen ja jäätanssissa Olesia Karmi ja Max Lindholm. Kiira Korpi kilpailee arvokilpailuissa kahden vuoden tauon jälkeen. Vuonna 2012 hän saavutti EM-hopeaa.

Kilpailut alkavat keskiviikkona miesten lyhytohjelmalla ja jatkuvat samana iltana jäätanssin lyhyttanssilla. Nousujohteista ja ehkä uransa toistaiseksi parasta kauttaan luisteleva Valtter Virtanen (28) tähtää neljänsissä EM-kilpailuissaan ensisijaisesti vapaaohjelmaan, jonne kelpuutetaan lyhytohjelman 24 parasta luistelijaa. 60,84 pistettä syksyn NRW Trophyssa Dortmundissa lyhytohjelmassa luistellut Virtanen toivoo jälleen onnistunutta lyhytohjelmaa, joka takaisi finaalipaikan kovassa ja tasaisessa miesten kilpailussa.

– Vapaaohjelmaan pääsy on minulla päällimmäisenä mielessä. Lyhytohjelma on siksi tärkeä tehdä siististi ja olemme jättäneet siitä turhat riskit pois, Virtanen sanoi Taitoluisteluliiton tiedotteen mukaan.

Miesten kilpailuun ennakkosuosikkina lähtee puolustava Euroopan mestari Javier Fernandez, mutta myös venäläiskaksikko Sergei Voronov- Maxim Kovtun sekä Tšekin Michal Brezina ovat mitalikandidaatteja.

Toisiin EM-kilpailuihinsa osallistuva suomalaispari Olesia Karmi (22)-Max Lindholm (24) edustivat Suomea edellisen kerran EM-kilpailuissa vuonna 2013 sijoittuen silloin 19:nneksi. Tänä vuonna suomalaispari kokee mahdollisuuksiensa olevan korkeammalla.

– Olemme pistetilastoja katsottuamme arvioineet, että mahdollisuutemme ovat jopa 15 parhaan joukossa, Olesia Karmi sanoi.

Lyhyttanssista jatkaa vapaatanssiin 20 parasta paria. Jäätanssin ennakkosuosikit ovat vuosi sitten EM- ja MM-kultaa voittanut Italian Anna Cappellini-Luca Lanotte. Italialaiset saanevat kovan vastuksen Ranskan Gabriella Papadakis-Guillaume Cizeron sekä Iso-Britannian parilta Penny Coomes-Nicholas Buckland. Venäjän Elena Ilinykh-Ruslan Zhiganshin ovat myös varteenotettavia mitalipalliehdokkaita.

Naisten sarjassa suomalaisittain on paljon jännitettävää. Kiira Korven toipuminen loukkaantumisista ja paluu arvokisajäille on kahden vuoden tauon jälkeen iloinen asia. Korpi on kilpaillut ennen EM-kilpailua kahdesti: joulukuun alussa Zagrebissa ja ennen joulua SM-kilpailuissa. Hän voitti molemmat kilpailut. Korpea povataan mukaan mitalikahinoihin. Tiukka vastus tulee mm. venäläiskolmikosta Elizaveta Tuktamysheva-Elena Radionova-Anna Pogorilaya. Korpi kertoo tunnelmistaan ja tavoitteistaan enemmän Tukholmassa keskiviikkona pidettävässä lehdistöinfossa.