Kiira Korpi ei pysty osallistumaan EM-kilpailun vapaaohjelmaan kuumeen takia.

Lyhytohjelman jälkeisenä välipäivänä, perjantaina, Korvella oli vatsataudin oireita.

– Olotilani ei ollut paras mahdollinen ja päätimme yhdessä valmentajani Carloksen kanssa jättää päivän jääharjoituksen väliin. Myöhemmin samana päivänä vatsatauti paheni ja kuume nousi. Korpi kertoi Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

– Lauantaiaamun verryttelyssä totesin, ettei minulla ole kuumeen vuoksi voimia luistella vapaaohjelmaa läpi kunnolla. Ainoa järkevä vaihtoehto terveydenkin kannalta on jättää kilpailu kesken.

– Olen todella harmissani, että en pysty luistelemaan vapaaohjelmaa. Olisin todella halunnut näyttää uuden upean ohjelmani EM-yleisölle ja taistella hyvästä sijoituksesta. Toisaalta olen iloinen siitä, että pystyin luistelemaan täällä hyvän lyhytohjelman. Sillä oli itselleni jatkon kannalta suuri merkitys.

 

– Kiitän kotikatsomoja sekä paikalle tullutta yleisöä saamastani tuesta ja kannustuksesta. Kuten lyhytohjelmakilpailun jälkeen sanoin, koin saavani yleisöltä voimaa luisteluuni. Toivon toipuvani nopeasti, jotta voin jatkaa valmistautumista kohti seuraavaa tavoitettani, maaliskuun MM-kilpailuja.