Keski-Euroopan mäkiviikko on siirtynyt rajan yli Itävallan puolelle. Suomalaishyppääjät selvittivät kaikki tiensä huomiseen Innsbruckin mäkikisaan.

Lauri Asikainen hyppäsi 125-metrisen ja siirtyi hypyllään siinä vaiheessa karsintojen kärkeen.

– Olen ihan tyytyväinen tämän päivän hyppyyn, ei muuta kuin toista jalkaa enemmän eteen niin tyylipisteetkin paranevat. Huomiseen lähden hyvillä fiiliksillä, kun ei pitäisi ihan kovinta paria tulla vastaan.

Asikainen saa parikilpailussa vastaansa Itävallan Clemens Aignerin.

Karsinnassa 121,5-metrisen hypännyt Sami Niemi tuuletti hyppynsä jälkeen

– Eteenpäin on menty. Garmischissa saatiin harjoituksissa hyviä juttuja tehtyä ja itsetunto alkaa olla sillä tasolla, että tulee onnistuneita hyppyjä. Päällimmäisenä tyytyväinen fiilis, kun hyppy alkaa kulkea ja siinä alkaa olla oikeita elementtejä ja mennään selvästi oikeaan suuntaan, kun kaikki natsaa kohdilleen, niin tästä tulee vielä hyvä vuosi.

Jarkko Määttä hyppäsi karsinnassa 118 metriä.

– Paras hyppy tänään. Sain parannettua kivasti koko ajan. Huomenna ripaus rentoutta lisää, niin hyvä tulee.

Viime vuonna Innsbruckissa mäkiviikon osakilpailun voittanut Anssi Koivuranta oli hiukan vaikeuksissa karsinnassa. Koivuranta hyppäsi 117,5 metriä ja joutui pitkään jännittämään riittääkö se jatkoon.

– Toivotaan, että yön aikana tapahtuu ihmeitä ja löytyisi huomiselle jotain hyvää hyppäämiseen. Mitään ihmeitä ei pysty tekemään, mutta jos joku ajatus jostain puuntakaa tulisi, että keksisi käyttää kroppaa mäessä, niin kuin pitää… En osaa sanoa, kun ei oikein itsekään tiedä, että mikä kaikki tuossa hypyssä on perseellään. Sitä on vähän vaikea lähteä purkamaan. Kerran olen täällä hyvän hypyn tehnyt, mutta muuten on ollut hankalaa. Kun huonosti hyppää niin mäki kuin mäki, niin ei kulje ja taas toisaalta kun kulkee, niin se on se ja sama, mistä hyppää.