Kolme suomalaishyppääjää, Lauri Asikainen, Jarkko Määttä ja Anssi Koivuranta nähdään Saksan-Itävallan -mäkiviikon päätöskilpailussa. Asikaisen hyppäämistä varjostaa tällä hetkellä selkävamma, josta syystä hyppääjä ei lähde viikonloppuna Kulmin lentomäen kilpailuihin.

– Selkä alkoi vihoitella Innsbruckin osakilpailun jälkeen, ja ajomatka Bischoshofeniin pahensi tilannetta. Täältä on järkevintä lähteä kotiin, harjoitella ja palata asiaan sitten ensi viikolla Puolan Wislassa. Kilpailussa aion kuitenkin hypätä, troppia ja kunnon verryttelyt niin kyllä se siitä.

Päävalmentaja Jani Klinga oli Asikaisen hyppyyn tyytyväinen ymmärrettävästä tunnustelevuudesta huolimatta.

– Tuollainen selkävamma tietysti näkyy herkässä lajissa monessa asiassa. Vauhtimäen asento ei tietenkään voi olla rento ja se näkyy tietysti vauhdissa, Klinga kommentoi.

Vertailun vuoksi karsinnan paras, Itävallan Michael Haybock, hyppäsi oman hyppynsä 0,9 km/h kovemmalla vauhdilla kuin Asikainen.

– Kaikesta huolimatta huomenna hypätään ja katsotaan, miten menee.

Jarkko Määtän päivää päävalmentaja Klinga kuvailee tasaisen noususuhtaiseksi.

– Harjoitushypyt eivät vielä lupailleet, mutta taso parani koko ajan ja loppuen lopuksi karsintahyppy oli varsin kelpo suoritus. Hypyissä on tasaisuutta ja eteenpäin meneminen on tietysti hienoa.

Kolmas suomalainen huomisen kilpailussa on Anssi Koivuranta, jonka hyppyjä on vaivannut epätasaisuus.

– Oikein hyvä päivä Anssilta. Harjoitushypyt onnistuivat mallikkaasti, ja taso säilyi myös karsintahypyssä. Perustekeminen alkaa olla Anssilla jo parempaan päin, ja se näkyy tuloksissa.

Sami Niemi jäi varsinaisen kilpailun ulkopuolelle kovasta yrityksestä huolimatta.

– Karsintahyppyyn Sami runttasi varmasti parhaansa, mutta se ei nyt riittänyt. Vähän vaikea päivä kaiken kaikkiaan. Itseluottamuspuolella on suurin tekeminen juuri nyt. Tilanteen kehittyminen vaatisi nyt onnistumisia, fysiikka toimii mutta epäonnistumiset ruokkivat nykyistä tilannetta, päävalmentaja Klinga kuvailee.

Huominen kilpailu alkaa Suomen aikaa kello 17.30.