Mikko Eskon turkkilaisjoukkue Halkbankilla on mainiot mahdollisuudet jatkaa Mestarien liigan pudotuspeleihin, Konstantin Shumovin Treialla kohtalaiset ja Eemi Tervaportin Roeselaren kausi jatkuu maksimissaan CEV Cupin puolella.

Miesten Mestarien liigassa pudotuspeleihin selviää seitsemän lohkovoittajan lisäksi lohkokakkoset heikointa lukuunottamatta. CEV Cupin puolivälieriin ns. haastajakierrokselle selviää lisäksi heikoin lohkokakkonen sekä kolme parasta lohkokolmosta.

Konstantin Shumovin italialaisjoukkue Treia kukisti vieraissa Paris Volleyn 1-3 /18-25, 21-25, 25-23, 20-25) säilyttäen mahdollisuudet pudotuspeleihin. Shumov seurasi koko pelin vaihdosta. Päätöskierroksella Treia kohtaa kotonaan Daniel Castellanin valmentaman Fernerbahcen, joka on italialaisjoukkueen kanssa tasapisteissä. Avauskohtaaminen päättyi Turkissa 3-2 Fenerbahcelle. Oman voiton lisäksi Treia tarvitsee jonkun neljän lohkokakkosen (Jastrzebski, Friedrichshafen, Antwerpen, Piacenza) tappiota. Huonoimmalla mahdollisella tavalla Treia voi jäädä ulos myös CEV cupista, mutta se on epätodennäköistä.

Eemi Tervaportin belgialaisjoukkueen Knack Roeselaren mahdollisuudet pudotuspeleihin puolestaan kariutuivat 3-1 (21-25, 25-18, 25-18, 25-20) -vierastappioon Italiassa Piacenzalle. Tervaportti johti tutusti Roeselaren peliä mutta hyökkäyksessä kotijoukkue oli selkeästi vieraita edellä Raydel Poeyn (20 pistettä) ja Hristo Zaltanovin (15) kohdolla. Roeselare taistelee paikasta CEV Cupin puolivälieristä, jonka viimeisessä paikassa se on kiinni ennen päätöskierroksen peliä lohkojumbo Dragons Luganoa vastaan. Avauskohtaamisen Sveitsissä Tervaportin joukkue voitti 1-3.

Mikko Esko oli puolestaan ottamassa Halkbankille huikean taistelun jälkeen 2-3 (25-21, 23-25, 25-23, 30-32, 9-15) -vierasvoittoa Belgiassa Noliko Maaseikista. Maaseik johti jo neljättä erää 23-20 ja oli jättämässä turkkilaisjoukkueen pisteittä. Komean nousu 30-32-vierasvoittoon ja viidennen erän hoitaminen selkeästi varmisti kaksi todella tärkeää pistettä Halkbankille. Esko pelasi ottelun avauspuolikkaan ja Ulas Kiyak viimeisteli voiton. Halkbankilla on näin vielä hyvät mahdollisuudet jatkoon Mestarien liigassa. Voitto kotona lohkokärki Piacenzasta toisi paikan erittäin todennäköisesti. Lohkovoittoon ei riitä kuitenkaan enää edes 3-0-kotivoitto.

Miesten CEV Cupissa puolivälieriin selvittivät tiensä Raision Loimun pudottanut belgialaisjoukkue Volley Asse-Lennik, Dinamo Moskova, italialainen Trentino sekä kultaisen erän kautta sekä VaLePan että Tiikereiden taipaleen päättänyt puolalainen Zaksa Kedzierzyn-Kozle.