Mitali karkasi niukasti suomalaisilta hiihtosuunnistuksen EM-kisoissa

© Kuva: Juha Tamminen

Suomi jäi mitaleitta hiihtosuunnistuksen EM:n pitkällä matkalla, kun Staffan Tunis sijoittui neljänneksi ja paras suomalaisnainen, Marjut Turunen kahdeksanneksi.

EM -pitkällä matkalla kilpailtiin mitaleista loppuun asti. Miehissä pisimmän korren veti selvin sävelin Ruotsin Erik Rost ennen loppukirikamppailussa toiseksi tullutta Sveitsin Christian Spoerryä. Spoerryn hopea on ensimmäinen hiihtosuunnistuksen EM-mitali Sveitsille.

– Tänään oli elämäni kilpailu. Tiesin, että minulla on mahdollisuus top 6:een, mutta mitali on yllätys. Minulla oli hyvät sukset, olen hyvässä kunnossa eikä virheitä tullut, Spoerry listasi syitä hyvään suoritukseensa.

Pronssille kiri Venäjän Andrei Lamov  ennen neljänneksi jäänyttä Suomen Staffan Tunista. Tunisin ero pronssimitaliin oli maalissa vain 2 sekuntia.

– Tänään oli hyvin hiihtopainotteinen rata ja koko ajan sai luukuttaa kovaa. Isoilla baanoilla minun oli vaikea pysyä perässä, mutta oioilla sain aina kärkeä kiinni. Rankalta tuntuu, Tunis totesi kilpailun jälkeen.

Yhteislähtönä kilpailtu EM-pitkä matka oli naisten osalta hyvin tasainen ja tärkeimmät ratkaisun hetket nähtiin vasta toiseksi viimeisen rastin ja maalin välissä. Parhaiten suomalaisnaisista pärjäsi lopussa kahdeksannelle sijalle suunnstanut Marjut Turunen. Eroa kilpailun voittaneeseen Venäjän Tatjana Oborinaan jäi 51 sekuntia. Viimeiselle rastille voittajan kanssa eri reitinvalintaan päätynyt Mervi Pesu oli lopulta yhdeksäs 1.12 voittajasta jääneenä.

– Mervi otti reitinvalinnallaan riskin, mutta joskus sellainen tarvitaan voittoon. Tänään se ei tuonut tulosta, päävalmentaja Tonna sanaili.

Naisten kilpailussa taistelu hopea- ja pronssimitalista oli todella tiukka, ja ratkesi vasta tarkistuksen jälkeen tsekkiläisen Hana Hancikovan hyväksi ennen Ruotsin Josefina Engströmiä. Eroa naisten välillä maalissa oli noin 18 kilometrin jälkeen vain sekunti.

– En voi olla kovin tyytyväinen joukkueen suoritukseen tänään. Valopilkkuja oli Staffanin lisäksi Marjut Turunen, joka teki hienoa työtä ja Tuomas Kotro, joka osoitti seitsemännellä sijallaan tehneensä läpimurron aikuisissa, Tonna pohdiskeli.

EM-hiihtosuunnistuksen jatkuvat torstaina sprinttiviestillä.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.