Lumilautailun MM-kisoissa yllättäen Markus Malin, Janne Korpi ja Ella Suitiala jäivät karsintoihin.

Kreischbergissä Itävallassa lumilautailun maailmanmestaruuskisoissa halfpipessä suomalaiset eivät jatka finaaliin. Ensin aamulla rovaniemeläinen Ella Suitiala oli 20:s pisteillä 33.25 ja illalla lasketuissa miesten karsinnoissa vihtiläinen Janne Korpi oli 16:s pisteillä 70.00 ja lahtelainen Markus Malin 11:s pisteillä 81.00. He laskivat molemmat toisessa ryhmässä. Viisi laskijaa ryhmää kohden jatkoi finaaliin.

Markus Malin oli erittäin lähellä päästä finaaliin ollen ensimmäinen joka karsiutui. Hän laskikin hyvän laskun, joka oli backside air, frontside tuplakorkki, caballerial 720, frontside 900, backside 900 ja alleyoop backside rodeo.

– Siis ihan tyytyväinen olen omiin laskuihini. Löysin taas oman laskuni – se on ollut vähän hukassa loukkaantumiseni jälkeen. Nyt tuli taas sellainen jes-tunne, mutta vähän harmittaa. Mietittiin, että riittääkö kaksi tuplaa vai riittääkö jos vedän isommin ekan ranini. Tultiin siihen lopputulokseen, että jos kämmään jotain ylhäällä niin loppuun teen toisen tuplan. Tuntui kuitenkin, että meni hyvin ja vedin samoilla. Nyt kuitenkin sitten kävi näin. Lasku kuitenkin tuntuu taas hyvältä. Voi taas vetää hanat auki ja luotti, että kyllä temput sieltä tulee, Markus Malin kommentoi.

Janne Korven rani oli alleyoop backside rodeo, backside 900, air to fakie, caballerial tuplakorkki, frontside 900 ja backside tailgrab.

– Karsinnat oli ja meni ja huonosti laskin enkä päässyt finaaliin. Mun ranit oli tänään huonot ja muut laski paremmin. Vaikka en paljoa ole tänä kautena päässyt pipeä laskemaan, niin ei se tässä vaiheessa vaikuttanut. Kyllä mä aikaisemmissa kisoissa laskin paremmin kuin täällä. Slopestyleen ja big airiin lähden silti ihan hyvillä fiiliksillä. Slope-rata näyttää hyvältä ja tulee hauska laskea. Toivottavasti sää on hyvä, niin tulee hyvät kisat, Janne Korpi kommentoi.

Maailmanmestaruuskisat jatkuvat suomalaisten osalta maanantaina slopestylen karsinnoilla. Yle Areena lähettää kisat klo 10:25 alkaen.

Kisassa ovat mukana Janne Korpi, Nuutti Niemelä, Petja Piiroinen, Ville Paumola, Henna Ikola, Merika Enne, Kristiina Nisula ja Ella Suitiala.