Sami Niemi sijoittui 30:nneksi mäkihypyn maailmancupin osakilpailussa Japanin Sapporossa. Hankalien sääolosuhteiden sävyttämässä kilpailussa Niemi oli ainoa suomalainen, joka pääsi toiselle kierrokselle. Muista suomalaisista Ville Larinnon lopullinen sijoitus oli 38:s, Sebastian Klingan 48:s. Kilpailu hypättiin paikan päällä iltakilpailuna, huomisen kilpailun alkamisajankohta on määritelty Suomen aamuyöhön eli Japanin aamupäivään.

– Tällä viikolla ei ole käynyt oikein tuurikaan. Sama ryhmä jäi Continental Cupin jälkeen tänne viikoksi sillä ajatuksella, että voidaan harjoitella ja tulla mäen kanssa tutuksi sitä kautta. Samaan ratkaisuun päätyi moni muukin maajoukkue. Koko viikkona emme sitten päässeet hyppäämään mäestä lainkaan, sillä lumisateet ovat olleet sellaiset, ettei mäkeen ole päässyt, kommentoi paikan päältä valmentaja Jari Larinto.

Suomalaismiehet onnistuivat kelvollisemmin karsinnassa ja harjoituksissa, mutta varsinainen kilpailu ei mennyt aivan odotusten mukaan.

– Samin ensimmäinen hyppy oli kyllä hyvä. Olosuhteet olivat hankalat, mutta Samin kohdalla hän pääsi hyppäämään ihan mukaviin olosuhteisiin ja hyppy vei sinne minne pitikin. Toinen hyppy sitten taas epäonnistui monistakin syistä, siinä ei käynyt sitten enää tuurikaan, Larinto analysoi.

Ville Larinton kilpailu kaatui yliyrittämiseen.

– On ollut itseluottamuksen kanssa ongelmia ja hyppy ei ole ollut teknisesti aivan kuosissa. Tämä näkyi tänään sillä tavalla, että ponnistusvaihe meni pieleen. Siihen päälle vielä tietynlainen tuuliolosuhde, niin hyppy ei lähtenyt missään vaiheessa kantamaan ja tulos oli sitten tuollainen, kertoo Larinto.

Sebastian Klingalla oli samantapaisia ongelmia. 101,5 metriä kantanut hyppy oli myös ensimmäisen kierroksen kolmanneksi lyhyin hyppy.

– Harjoituksissa meni paremmin, mutta kilpailuhyppy ei sitten onnistunut, Larinto kertoo.

Vaikka sääolosuhteet sotkivat täysin hyppääjien suunnitelmat harjoitella aiemmin viikolla, Larinto ei halua selitellä.

– Samoista ongelmista kärsivät muutkin maajoukkueet. Kovia vaiheita pojat nyt käyvät läpi, mutta emme me periksi ole antamassa. Huomisen kilpailun osalta kaikki on taas ihan mahdollista, se tietysti nyt vaatii sitä että oma hyvä taso löytyy myös kilpailutilanteeseen. Itseluottamusta tällaiset tulokset eivät tietenkään ruoki, joten se tuo soppaan omat mausteensa. Katsotaan miten huomenna menee, Larinto päättää.