Yhdistetyn maailmancup jatkuu viikonloppuna Itävallan Seefeldissä. Erityisen latauksen viikonvaihteeseen tuo se, että kyseessä on niin sanottu Seefeldin superviikonloppu. Kolmen päivän aikana kilpaillaan kolme kertaa, ja urheilijoita karsitaan matkasta tasaiseen tahtiin. Lauantaina kilpailevat perjantain 50 parasta ja sunnuntaina lauantain kilpailun 30 parasta. Perjantaina aloitetaan yhden hypyn ja viiden kilometrin hiihto-osuuden sisältävällä kilpailulla.

Päävalmentaja Petter Kukkonen on kilpailun alla innoissaan.

– On tätä odotettukin. Ennen kaikkea lajin kannalta tämä superviikonvaihde on hyvää mainosta ja tärkeä promootiotapahtuma. Jos ajattelee tämän kauden painotuksia, niin tämä on tullut niissä koko ajan heti Falunin MM-kisojen jälkeen tärkeimpänä tapahtumana, Kukkonen listaa.

Joukkue tuli paikan päälle Seefeldiin maanantaina. Tänään ehdittiin kilpailla varakilpailu, jossa Leevi Mutru sijoittui 14:ksi, Ilkka Herola sijalle 18 ja Jim Härtull vielä 30:n parhaan joukkoon sijalle 27. Arttu Mäkiaho löytyy tuloksista sijalta 56.

– Varakilpailu kilpailtiin nyt siltä varalta, jos jotain viikonvaihteen kilpailua ei pystytä kilpailemaan. Jos tulee peruutuksia, nämä tulokset tulevat virallisiksi, Kukkonen selvittää.

Kukkosen mukaan urheilijat ovat olleet koko viikon ajan hyvillä mielin. Se selittää osaltaan myös lupaavia tuloksia.

– Se ajatus meillä on ollut, että joka päivä tehdään paremmin. Onnistumiset ovat usein henkimaailman asioista kiinni ja tällaista uskoa ollaan koitettu vahvistaa jokaisen mukana olevan urheilijan kanssa, Kukkonen sanoo.

Yhdistetyn kilpailu alkaa huomenna kello 12:30 Suomen-aikaa. Sapluuna on samanlainen kuin tänäänkin: yksi hyppy HS109-mäestä ja päälle viiden kilometrin hiihto-osuus.