Kukaan suomalaismäkihyppääjistä ei päässyt toiselle kierrokselle Keski-Euroopan mäkiviikon päättäneessä Bischoshofenin osakilpailussa. Parhaan sijoituksen kirjasi Anssi Koivuranta (37:s), Lauri Asikainen löytyi lopputuloksissa sijalta 40 ja Jarkko Määttä sijalta 48.

Kokonaisuus ei tyydyttänyt hyppääjiä eikä päävalmentaja Jani Klingaa.

– Pojat lähtivät nopeasti kämpille kilpailun jälkeen, ei tästä paljon ole jälkipolville kerrottavaa. Laurin kohdalla tosin tilanne oli odotettavissa, sillä selkävaivat ovat jatkuneet. Nyt tauko tekee varmasti hyvää ja ensi viikolla sitten takaisin Wislaan, Klinga kommentoi.

Anssi Koivurannan hyppäämistä kiusaa edelleen epätasaisuus sekä tietynlainen itsevarmuuden puute.

– Epätasaisuutta on edelleen. Olisin ajatellut, että Anssi hyppää tänään pidemmälle koska eilinen oli niin hyvä päivä. Lopputulos meni kuitenkin eri suuntaan kuin olisin odottanut. Anssilla ei selkeästikään ollut ihan kisafiilistä ja keskittyminen ei sitä kautta ollut ihan sataprosenttinen. Mäkihyppy on pienten marginaalien laji, ja jos jossain on pientäkin heittoa, se näkyy myös lopputuloksessa, Klinga kommentoi.

– Anssilla uusien asioiden omaksuminen on juuri nyt vaikeata. Kun hyppääjällä on itseluottamusta, se uskaltaa mennä ja tehdä. On olennaista, ettei mieti liikaa. Norjan (Anders) Jacobsen on tästä hyvä esimerkki. Alkukaudesta oli vaikeata, mutta sitten alkoi kulkea ja kulkee edelleen.

Jarkko Määtän kilpailu meni pieleen tekniikkavirheen vuoksi.

– Jarkko on ollut täälläkin hyvällä asenteella liikkeellä, ja tehnyt asioita kuten pitääkin. Eilen pidettiin videopalaveri, jossa oli mukana keskittynyt hyppääjä. Tänään kuitenkin hyppy hajosi tekniikkavirheeseen. Epävarmuutta selvästi on Jarkonkin hyppäämisessä, ja uskaltamista toivoisi lisää, Klinga analysoi.

Viikonloppuna hypätään lentomäkeä Kulmissa. Sinne miehitys vaihtuu: mäkiviikolla mukana olleista mukana jatkaa vain Jarkko Määttä. Määttä saa kavereikseen Sebastian Klingan ja Ville Larinnon.

– Sebu on pärjännyt hyvin Continental Cupissa, ja nyt oli aika antaa miehelle mahdollisuus maailmancupissa. Ville on taas harjoitellut hyvin ja viestit sieltä ovat olleet erittäin myönteisiä, päävalmentaja perustelee.

– Välillä kilpaillaan, välillä harjoitellaan -malli on se mitä olemme hyppääjien kanssa ylläpitäneet, ja pitkän kauden aikana se on myös perusteltua.

Mäkihyppyä seuraavia suomalaisia kiinnostaa varmasti sekin, millaisia viestejä päävalmentaja on saanut Lahdesta Janne Ahosen ja valmentaja Hannu Lepistön yhteistyöstä.

– Se viesti on tullut, että pojat paiskovat siellä täysillä töitä. Viikonloppuna on kansallinen kilpailu Lahdessa, jossa mukana on myös Janne. Sen tuloksia seurataan tietysti mielenkiinnolla.

Falunin MM-hiihtoihin on noin puolitoista kuukautta aikaa. Päävalmentaja Klingalla on viimeisille viikoille arkinen resepti.

– Kääritään hihat ja tehdään töitä. Muu ei auta. Tulos tulee vain tekemällä töitä.