Sami Niemi on sijoittunut parhaana suomalaisena sijalle 36. mäkihypyn maailmancupissa Sapporossa. Toinen kilpailuun karsinnasta selvinnyt suomalainen, Ville Larinto, sijoittui lopputuloksissa 48:ksi. Sebastian Klingan tie päättyi sunnuntaina karsintakilpailuvaiheeseen. Kilpailun voitti Tshekin Roman Koudelka.

– Eipä tässä oikein mitään kovin järkevää sanottavaa ole. Viikon ylivoimaisesti hienoin hyppykeli, mahtavat olosuhteet mutta… hyvät hypyt vain jäivät meidän pojilta puuttumaan. Pojat yrittivät kukin vuorollaan räjäyttää pankin, mutta räjähtikin sitten kynsille, kommentoi valmentaja Jari Larinto paikan päältä.

Sami Niemen hyppäämistä Larinto analysoi seuraavasti.

– Yliyrittäminen oli yhteistä kaikille pojille. Samilla se näkyi sillä tavalla, että hyppääminen meni vähän niin kuin odotteluksi, ja ponnistusvaihekin meni vähän ohi siinä odotellessa. Hyppyasento oli hyvin jännittynyt, ja hyppy jäi teknisesti kesken.

Ville Larinnon osalta yliyrittäminen näkyi taas kilpailusuorituksessa eri tavalla.

– Ville taas ryntäsi keulalle. Kaarteelta tultiin hyppyripöydälle hirveällä kiireellä, ja ponnistusvaiheessa sukset eivät kuvainnollisesti lähteneet mukaan ollenkaan. Pintoja pitkin sitten siihen minne hyppy kantoi. Molempien poikien osalta puhutaan omista virheistä, olosuhteita ei varsinkaan tänään voi eikä kannata syytellä, kommentoi valmentaja Jari Larinto.

Suomen-kolmikko on ollut Sapporossa nyt kaksi viikkoa. Ajatukset harjoittelusta viikolla kariutuivat Sapporon vaihteleviin ja huonoihin keliolosuhteisiin. Saman kohtalon kokivat toki muutkin joukkueet, jotka jäivät odottamaan maailmancupin kilpailuja suoraan Continental Cupin jälkeen.

– Hotellikuolema tuntui vaivaavaan vähän kaikkia hyppääjiä, poislukien Norjan Phillip Sjöen joka oli tässä kilpailussa seitsemäs, kommentoi Jari Larinto.

Vaikka aika oli viikon aikana pitkää, huumori ei kuitenkaan unohtunut.

– Ostimme kämpille tuollaisen pienen helikopterin. Siinä oli vähän ajatuksena se, että jos muut asiat eivät viikon mittaan nouse ilmaan, niin ainakin se sitten lentää, kommentoi Jari Larinto.

Maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Willingenissä. Joukkueeseen on jo nimetty tuore Suomen-mestari Janne Ahonen. Muut valinnat on tarkoitus päättää tänään.