Ranskan Rouenissa luisteltava muodostelmaluistelun French Cup käynnistyi todellisissa suomalais- ja erityisesti helsinkiläisväreissä. Marigold IceUnity voitti myöhään perjantai-iltana luistellun senioreiden lyhytohjelmakilpailun pistein 68,68. Toisella sijalla ennen lauantain vapaaohjelmia on Rockettes 66,62 pisteellä ja kolmantena Team Unique pistein 65,50.

Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity esitti koskettavan ja mahtipontisen Bui-Doi-lyhytohjelmansa virheittä ja hyvällä intensiteetillä. Lyhytohjelman kärkisija heltisi reilun kahden pisteen erolla Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettesiin, jolle sattui muutoin hyvin sujuneessa La Fiesta -ohjelmassaan kaatuminen kesken siirtymän.

Helsingfors Skridskoklubbia puolestaan kotimaassa edustavan Team Uniquen kesken kauden uusittu lyhytohjelma Free your mind on valmistunut nopeasti ja ansaitsi pisteet 65,50 jotka pitivät joukkueen kilpailun kärjessä aivan viime hetkille saakka. Pieni kaatuminen siirtymäosiossa ei varsinaisesti haitannut suoritusta, mutta vaikutti hieman joukkueen pistesaaliiseen.

Neljäs seniorisarjan suomalaisjoukkue, Espoon Taitoluisteluklubin Revolutions, esitti sähäkän ja tarkkuutta vaativan ohjelmansa tyylikkäästi ja ansaitsi suorituksestaan 50,58 pistettä sekä lyhytohjelmakilpailun kahdeksannen sijan.

Juniorisarjan kilpailussa ykköspaikalle karkasi lyhytohjelmakilpailussa Kanadan Les Supremes Juniors pistein 60,66. Helsingin Taitoluisteluklubia kotimaassa edustava Team Fintastic on toisena ja iskuetäisyydellä, 60,12 pisteen saaliilla. Venäjän Junost RSVPU nappasi lyhytohjelman kolmannen sijan pistein 58,82.

Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchro on kilpailussa neljäntenä (52,18), Naantalin VG-62:n Sun City Swing kuudentena (44,10). Seitsemänneksi lyhytohjelmakilpailussa sijoittui Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden Ice Steps (36,50).

Noviisisarjan palkintosijat jaettiin niin ikään suomalaisjoukkueiden kesken, kun Helsingin Luistelijoiden Starlights nappasi voiton 59,39 pisteellä, Helsingin Taitoluisteluklubin Finettes sijoittui toiseksi pistein 58,84 ja Helsingfors Skridskoklubbin Team Dynamique kolmanneksi pistein 53,83. Noviisikilpailun suomalaisvyörytyksen täydensi Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden Dream Steps neljännellä sijallaan (47,08) ennen isäntämaa Ranskan Team Jeanne D’arcia (43,47).

Junioreiden ja senioreiden vapaaohjelmakilpailut luistellaan lauantaina klo 15.30 (Suomen aikaa) alkaen.

Muodostelma olympiajäille?

Maalis-huhtikuussa selviää, tuleeko muodostelmaluistelusta olympialaji.

Ranskan Rouenissa 30.1.-31.1. järjestettävä kilpailu on järjestyksessään jo 21. French Cup. Tänä vuonna paikalle saapuu myös Kansainvälisen Olympiakomitean (IOC) tarkkailijaryhmä. He havainnoivat kilpailua paikan päällä ja tekevät näkemästään raportin valinnasta olympialajiksi.

French Cup valittiin tarkkailukilpailuksi, sillä kilpailu on vuosittain erittäin suosittu ja kovatasoinen. Roueniin on tänäkin vuonna saapunut joukkueita suomalaisten lisäksi mm. Ruotsista, Venäjältä, Kanadasta, USA:sta, Japanista ja Australiasta.