Miesten lentopallon Mestarien liigan lohkovaiheen päätöskierroksen lopputulos oli suomalaisittain erittäin hyvä. Sekä Mikko Esko että Konstantin Shumov jatkavat pelejään Mestarien liigan pudotuspeleissä ja Eemi Tervaportinkin pelit jatkuvat CEV Cupin puolella.

Mikko Eskon turkkilaisjoukkue Halkbank jatkaa pudotuspeleihin voitettuaan päätöskierroksella lohkovoiton jo ennen peliä varmistaneen italialaisjoukkueen Perugian 3-1 (25-17, 19-25, 25-19, 25-18).

Esko kävi kerran kentällä Ulas Kiyakin hoidettua passivastuun.

Konstantin Shumovin italialaisjoukkueen Treian onneksi muodostui lopulta numero 13. Kahdentoista pudotuspelijoukkueen lisäksi mukaan otettin myös 13. paras joukkue, koska lopputurnauksen isäntä ei ole mukana pudotuspelivaiheen peleissä, vaikka jatkopaikan itselleen hankkikin.

Treia juhli uuden kotisalinsa avausta tyylikkäästi 3-0 (25-14, 25-15, 25-21) -voitolla Fenerbahcesta. Näin se pelastui jatkoon yhden sarjapisteen turvin.

– Fenerbahcelta oli poissa peräti neljä avauksen pelaajaa, joka helpotti meidän kalavelkojen maksamista. Hyvä esitys ja hieno 4350 katsojan kauden yleisöennätys heti uudessa hallissa, Shumov kertoi tyytyväisenä Lentopalloliiton tiedotteessa.

Treian peli kulki niin mallikkaasti, ettei vaihtoihin ollut tarvetta. Shumov seurasi vaihdosta Dragan Stankovicin ja Marko Podrascaninin otteita kentällä.

Eemi Tervaportin belgialaisjoukkue Knack Roeselare oli lopulta lohkonsa kolmonen kolmella voitolla. Jatkopaikkaan CEV Cupiin piti päätöspelistä ottaa voitto sveitsiläisestä lohkojumbosta Dragons Luganosta ja sen joukkue tekikin 3-1 (25-18, 14-25, 25-19, 25-18).

Tervaportti pyöritti tutusti joukkueensa passipeliä tehden myös viisi pistettä parin ässäsyötön ja kolmen hyökkäyspisteen myötä.

CEV Cupin puolivälieriin eli ns. haastajavaiheeseen selvisivät heikoin lohkokakkonen ja kolme parasta lohkokolmosta:

Precura Anwerpen (Belgia)
Knack Roeselare (Belgia) (Eemi Tervaportti)
CAI Teruel (Saksa)
Fenerbahce Istanbul (Turkki)

Pudotuspeliparit arvotaan torstaina kello 12.30, jolloin julkaistaan myös virallisesti lopputurnauksen isäntäjoukkue.

Vakuttavimmin lohkovaiheen vetivät läpi kaikki pelinsä voittaneet Skra Belchatow ja Zenit Kazan. Huiman nipun täksi kaudeksi jälleen kasannut Kazan ei hävinnyt lohkovaiheessa yhtään erääkään.

Venäjä, Puola ja Italia saivat puodotuspeleihin kolme joukkuetta kukin. Saksa sai mukaan kaksi ja yhden puolestaan Romania ja Turkki.

Lohkovoittajat olivat:

Tomis Constanta (Romania)
Lokomotiv Novosibirsk (Venäjä)
Asseco Rseszow (Puola)
Zenit Kazan (Venäjä)
Belgorie Belgorod (Venäjä)
Sara Belchatow (Puola)
Sir Safety Perugia (Italia)

Lohkokakkosista jatkoon selvisivät:

Halkbank Ankara (Turkki) (Mikko Esko)
Berlin Recycling Volleys (Saksa)
Copra Piacenza (Italia)
Jastrzebski Wegiel (Puola)
VfB Friedrichshafen (Saksa)
Lube Treia (Italia) (Konstantin Shumov)