Suomen joukkue sijoittui yhdeksänneksi yhdistetyn maailmancupin Schonachin joukkuekisassa. Schonachissa on totuttu kilpailemaan vesisateessa, eikä poikkeusta tehty tänäkään vuonna.

Aamun mäkiosuuden virkeimmästä suomalaissuorituksesta vastasi Ilkka Herola, jonka hyppy kantoi 96 metriä.

– Ihan ok tuo oma hyppy, ei mikään hirmuleiskaus vielä, mutta tilanteeseen nähden hyvä perussuoritus.

Leevi Mutru hyppäsi 86,0 metriä.

– Ei ollut tänään meikäläisen päivä mäessä. Oli pakka sekaisin. Eilen oli hyvää hyppäämistä, mutta tänään ei saanut kyllä samanlaista tekemistä. Ei päässyt hypyn päälle lentämään. Se oli pettymys tänään.

79,5 metriä hypännyt Arttu Mäkiaho myönsi sortuneensa mäessä samaan.

– Oli tosi vaikea päivä tänään. Koekierros antoi vähän lupausta eiliseen nähden, mutta kisahypyssä rupesin taas yrittämään aivan liikaa ja puristamaan. Asento meni ihan kananmunaksi, enkä saanut keulalle mitään tehtyä.

Jim Härtull hyppäsi mäestä 85 metriä.

– Ei ihan niin huippuhyppy mitä koekierroksella. Meni vähän tyhjään keliin, turhaan voimakkaasti suksien väliin, niin se ei tuon pidemmälle lentänyt.

Hiihto-osuudelle Suomi lähti yhdeksäntenä 1.42 Saksan joukkueen perään. Avausosuuden hiihtänyt Herola vitsaili kisan jälkeen vaihtavansa huomenna kisatrikoot toisiin varusteisiin.

– Ei ollut taaskaan Fortuna tämän Schonachin kisan puolella. Ennen näkemättömän surkeat kelit kyllä oli. Suomessa saattaa enintään kesällä sataa tämmöisiä määriä vettä ja tämmöistä tuultakin harvoin näkee. Tässä paikassa nimenomaan on totuttu näihin olosuhteisiin, että saadaan hiihtopaikalla uida kopilta ladulle. Vehkeet kun kastu, niin tuskin kuivuvat tämän viikonlopun aikana. Huomenna päälle uimahousut ja uimalasit vaan, kun kaikki muut kamat on täällä turhaan kastumassa.

Itse hiihto-osuutta Herola kommentoi seuraavasti.

– Paikkahan oli vaikea, kun yksin hiihti tuuleen ja oli tuollainen miestä syövä keli, niin meinasi murentua itseluottamus kyllä kisan aikana. Ajallisesti näytti ihan hyvältä, etten ihan älyttömästi jäänyt kärkipään kavereille, ihan ok hiihto yksin hiihdetyksi.

Toisen osuuden hiihtänyt Leevi Mutru epäonnistui mäessä, mutta hiihto kulki paremmin.

– Hyppäämiseen verrattuna hiihto onnistui tänään hyvin. Pystyin alkuun lähtemään aika kevyesti. Toiselle kierrokselle lähtiessä näytti hyvältä, eikä ollut ladattu vielä kaikkia paukkuja, niin sain vähän puristettua enemmän irti. Pitkästä aikaa tuntui hiihto siltä, että pysyi vähän lyömäänkin jo toisella kierroksella. Toivottavasti huomenna saadaan vähän paremmissa oloissa hiihtää. Kyllä saattaa hymy hyytyä, jos huomenna tulee noin paljon vettä, kun tuplasti pidempi matka hiihdettävänä.

Kolmannen osuuden hiihtänyt Arttu Mäkiaho ei antanut itselleen puhtaita papereita hiihto-osuudestakaan.

– Vähän oli tukkoista hiihtäminen tänään. Parani toisella kierroksella, mutta eka kierros oli ihan pirun vaikea, semmoista puurtamista koko matkan ajan.

Härtull joutui lähtemään ankkuriosuudelle useiden minuuttien takaa-ajoasemasta viiden kilometrin lenkille. Maalinlinjan mies ylitti kaikkensa antaneen näköisenä.

– Varmaan niin kuin Ilkka sanoi, että keli söi miestä. Kun ei ollut edes mitään sijoituksia, mistä taistella. Varsinkin, kun oli viimeinen osuus ja siinä ei ollut edessä eikä takana enää ketään, niin kyllähän se alitajunnassa on helposti vähän luovuttamisen meininki. Ei sitä saa samalla tavalla kropasta silloin irti kuin jos taistelisi huippusijoituksista. Meni enemmän nyt treeninä huomiseen kisaan, vaikka varmasti meillä kaikki tänäänkin yritti kaikkensa. Oma hiihto ei tuntunut hyvältä missään vaiheessa, ei palautunut alamäkeen.

Suomen joukkue sijoittui kisassa yhdeksänneksi jääden kisan voittaneelle Saksan joukkueelle 3.28,1.