Ammattipyöräilyn WorldTour –sarja käynnistyi viime vuosien tapaan Australian Adelaidessa Santos Tour Down Under –etappiajolla. Ensimmäinen etappi oli 133 kilometrin pituinen, jossa kirimiehilläkin oli mahdollisuutensa.

Kirimiesten kovat joukkueet tekivät kilpailussa kuitenkin kohtalokkaan laskuvirheen. Kilpailun neljän ajajan irtiottoryhmä yritti sitkeästi loppuun saakka ja onnistui. Nelikossa ajanut australialainen Jack Bobridge tunsi reitin viimeiset kilometrit hyvin. Hän ajoitti iskunsa erinomaisesti pieneen loppunousuun ja ajoi selkeään voittoon. Pääjoukko jäi vain hitusen, mutta sai saman ajan kuin voittaja. Pääjoukossa ajoi myös Jussi Veikkanen. Hänen sijoituksensa oli 88:s.

– Päivä oli hyvin hermostunutta ajamista. Muutamalle vetotöitä tehneelle joukkueelle tapahtui paha laskuvirhe. Mekään emme lopussa saaneet rakennettua hyvää kirijunaa meidän nuorelle kirimiehelle Lorrenzo Manzille. Vain kaksikymppinen vikkeläjalkainen Lorrenzo oli 13:s. Hyvä alku, kertoi Jussi Veikkanen.

– Itselläni oli vähän takkuisempaa kuin mitä sunnuntain kriteriumin jälkeen odotin. Toivotaan, että seuraavalla etapilla on vähän parempi fiilis, kun lähdetään mäkisempään maastoon, jatkoi Veikkanen.

Kun miehet aloittivat oman Tour Down Underinsa, niin naiset päättivät oman etappiajonsa Adelaidessa ajettuun kriteriumiin. Kilpailun mukavasti ammattilaisten joukossa ajanut Laura Vainonpää sijoittui päätösetapilla 42:nneksi tullen maaliin kahdeksan sekuntia voittajan takana pääjoukossa. Vainionpää oli kokonaiskilpailun 50:s. Kilpailun voitti italialainen Valentina Scandolara (Orica-AIS).