Suomen Cupin Vantaan osakilpailun miesten viestin voitti Vuokatti Ski Team Kainuu joukkueella Mikko Koutaniemi, Teemu Härkönen ja Sami Jauhojärvi. Vantaan Hiihtoseura hiihti toiseksi ja Kouvolan Hiihtoseura kolmanneksi.

Miesten 3×6,6kilometrin viestin voitti Vuokatti Ski Team Kainuu ajalla 45.49,3. Avausosuuden hiihti Mikko Koutaniemi.

– Suksi kulki hyvin, oli varmaan kisan liukkaimpia suksia ja oma hiihtokin oli ihan ok. Yritin tehdä eroa Vantaaseen ja Kouvolaan, eroa tuli ihan ok, mutta olisi voinut tulla enemmänkin. Ei ollut omalla kohdalla ihan paras päivä tänään.

Vuokatti tule neljäntenä vaihtoon ja neljäntenä ladulle lähtenyt Teemu Härkönen nosti joukkueen kärkeen.

– Meni jopa vähän paremmin kuin odotin. Katselin siinä taakseni ja siinä oli Vantaan Hiihtoseura aika lähellä, niin ajattelin, ettei kannata jäädä odottamaan vaan pitää vauhtia sen verran, mitä sattuu pääsemään, että saisin Samille vähän pedattua eroa ja välimatkaa.

Sami Jauhojärvi starttasi reilun välimatkan turvin ankkuriosuudelle.

– Mikko ja Härski petasivat hyvin. Minä olin kyllä sitä mieltä, että sitä olisi pitänyt olla enemmän kuin puoli minuuttia vaihdossa, mutta luojalle kiitos se riitti. Ei parasta minua, mutta pahempaa odotin. Toissapäivänä, kun vedin ensimmäistä kertaa kovempaa sairastelun jäljiltä, niin mietin, että kannattaako tänne lähteäkään.

Suomen Cupia isännöivän Vantaan Hiihtoseuran joukkue sijoittui toiseksi. Avausosuuden hiihti Olli Hiidensalo, joka tuli vaihtoon viidentenä.

– Olosuhteisiin nähden ihan ok veto. On ollut viime päivät reisi aika tyhjä. Sellaista tasaista puurtamista ei ketterää menoa ollenkaan.

Toiselle osuudelle Vantaalta lähti Waltteri Vinkanharju, joka tuli kolmantena vaihtoon.

– Alku lähti hyvin vauhtiin. Sain Vuokatin kiinni ensimmäisessä mäessä ja Teemun peesiin. Lopussa tuli noutaja, lähdin armaan liian innokkaasti, kun tuli pouli minuuttia eroa vuokattiin. Mutta pysyin hyvillä sijoilla. Parantamisen varaa on.

Matti Heikkinen sai lähteä ankkuriosuudella takaa-ajamaan Vuokatin puolen minuutin eroa yhdessä Kouvolan Hiihtoseuran ankkuriosuuden hiihtäneen maajoukkuekaveri Ville Nousiaisen kanssa. Tuulessa ja takaa-ajossa kaverista on yleensä apua. Maalilinjan ylittäessä ero oli kaventunut 4,7 sekuntiin.

– Alkuun tuntui, ettei Villestä ollut kuin haittaa, kun se lähti semmoista vauhtia tuohon ekaan nousuun. En tiedä, miten se oli niin vaikeaa. Tuntui kilometrin jälkeen, että alkuvauhti ei vastaa ollenkaan kroppaa, mutta jotenkin se loppua kohti rupesi paranee. Vähän olin väsynyt viime viikon Falunin keikan jälkeen. Ilahduttavaa, että meillä on kakkososuudella uusi kehityskelpoinen kaveri, joka pistää itsensä näköjään ahtaalle.

Kouvolan Hiihtoseuran avausosuuden hiihti Lauri Vuorinen.

– Ei se ollut omalta osalta hyvä hiihto. Tuli liikaa eroa keulaan. Alussa tuntui tosi hyvällä ja ehkä se vähän kostautuikin ja vedin liian ahneesti siinä alussa.

Lauri Lepistö:

– Lähdin heti hiihtämään sen minkä pääsin. Oli tarkoitus ottaa eka mäki rauhassa, mutta laitoin alusta saakka kaiken peliin. Se oli sellainen tasainen hiihto loppuun asti.

Ville Nousiainen kuroi Heikkisen kanssa ankkuriosuudella Jauhojärven puolen minuutin etumatkan noin viiteen sekuntiin.

– Parempaan suuntaan on menossa. Ei se ollut huono, mutta ei hyväkään. Vähän meinasin lopussa, että nyt tulee loppukirihommia, kun Sami oli niin lähellä, niin lähin rykäsee. Sain hyvät hapot ja hyvä, että pystyssä pysyin loppukirissä ja Matti pääsi siinä ohi. Oli tähän tuuleen apua, kun saatiin vuorovedoin hiihtää.