Jarkko Määttä on sijoittunut 26:ksi mäkihypyn maailmancupin osakilpailussa Saksan Titisee-Neustadtissa. Ville Larinto oli kilpailun 38:s ja Anssi Koivuranta lopputuloksissa sijalla 40.

Karsinta antoi suomalaisittain odotuksia, sillä Ville Larinto hyppäsi komeasti karsinnan parhaaksi. Varsinaisessa kilpailussa sama ei toistunut.

– Hypyissä ei kuitenkaan ollut juurikaan eroa. Ville sai karsinnassa myös olosuhteet puolelleen, kilpailussa tilanne oli vähän erilainen. Kilpailuhypyssä tuli myös jonkinlainen tarkkuusongelma keulalla ja se näkyi lopputuloksissa nyt tuolla tavalla. Tuo antaa kuitenkin viitettä siihen, minne asti hyppy kantaa silloin kun kaikki osuu kohdalleen, kommentoi päävalmentaja Jani Klinga Mäkihypyn tiedotteessa.

Jarkko Määttä oli jälleen päivän paras suomalainen.

– Hyvä juttu että Jake sai nollattua nopeasti eilisen pettymyksen. Maailmancupin pisteitä kuitenkin tuli ja hyvä niin. Hyvä tasonnosto ja kilpailu tänään, kommentoi Jani Klinga.

Anssi Koivuranta oli lopputuloksissa 40:s.

– Anssi ei saanut kilpailusta ihan sitä mitä lähti hakemaan. Vähän oli takapaksua, selkeät huiput jäivät puuttumaan. Rentous puuttuu, tietty iloinen ilme ja ote voisi auttaa hyppyä, Klinga analysoi.

Ensi viikonvaihteessa mäkihyppääjät kilpailevat Norjan Vikersundissa. Lentomäkeen lähtee kolmen miehen joukkue: Harri Olli, Sebastian Klinga ja Sami Heiskanen. Samaan aikaan hypätään Continental Cupin osakilpailu Lahdessa.

– Keskiviikkona alkaa leiri Lahdessa. Katsotaan sitten sen viikonlopun aikana, missä mennään. Nimeämiset Falunin MM-kisoihin tulevat maanantaina 16.2., Jani Klinga kertoo.